Kanguru Haber

Tuluyhan Uğurlu İle Tarihi Garlarda Buluşma

Tuluyhan Uğurlu İle Tarihi Garlarda Buluşma

“Garda Çay Molası” konserleri Sirkeci, Alsancak ve Ankara Garlarında seyircisiyle buluşuyor.

Dünyaca ünlü sanatçımız piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu Türkiye’nin tarihi garlarında tren nostaljini yaşatan konserler veriyor. Konserlerin ilki 12 Mart Pazar günü tarihi Sirkeci Garı bekleme salonunda gerçekleşecek. Biletleri bir hafta içinde tükenen Sirkeci konserinin sonrasında 6 Mayıs akşamı İzmir Alsancak Garı ve bir hafta sonra Ankara Garlarında müzikli yolculuk devam edecek. Yaz aylarında ise, etkinlikler Adana, Gaziantep, Kayseri, Eskişehir garlarında sürecek.

Tuluyhan Uğurlu konserlerinde bir tren penceresinden dünyanın ve Türkiye’nin 200 yıllık tarihine farklı bir boyuttan bakacak.

Tuluyhan Uğurlu’nun “Garda Çay Molası” konserleri için çok özel bir sunum hazırlandı. Trenin yaşamımıza girişi, sanayi devriminin başlayışı, Osmanlı’nın demiryolu ile tanışması, demiryolunun Anadolu’ya getirdikleri, demiryollarının hüzünlü yalnız günleri ve hızlı trenlerle yenilenen trenlerin hikayesi… Tarihi garlarda bir bardak çay eşliğinde, dünden bugüne uzanan nostaljik bir yolculuk… Tolstoy’un bir istasyonda sonlanan yaşamı, Abdülaziz’in “Ülkeme demiryolu gelsin de isterse sırtımdan geçsin” diyecek kadar ülkesine olan tutkusu, Abdülhamit’in hüzünlü Hicaz Ekspresi… Yeni Türkiye’yi umutla ve azimle birbirine bağlayan Cumhuriyet trenleri… Mustafa Kemal’i İstanbul’dan gözyaşları içinde Ankara’ya uğurlayan son tren yolculuğu… Şairlerin tren üzerine dizeleri…

Attila İlhan’ın doğuya giden Kurtalan Ekspresi için yazdıkları:

nedir tren düdüklerinin çığlık çığlığa sorduğu
bir şehri terk ederken susmak bu kadar güç müdür
kadere dönüştüren nedir sıradan bir yolculuğu

yıllardan attilâ ilhan dokuz yüz kırk üç müdür
hani kurtalan treni’nde o kızın unutulduğu
yoksa bütün unutulanlar zaten ölmüş müdür

Tuluyhan Uğurlu gar konserlerinde özel olarak hazırlanan görsel sunumla dinleyicisinin bir tren yolculuğunda hayatını sorgularken şu soruyu soracak:
“Hayat bir tren yolculuğudur, bir trende yolcu olmak, ya da geçen trenlere el sallamak ise sizin seçiminizdir”

TULUYHAN UĞURLU GARDA ÇAY MOLASI
12 Mart Pazar Saat 16.30
Sirkeci Garı Tarihi Bekleme Salonu

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ