Kanguru Haber

Serdar Ortaç “Seve Seve Reklam Müziği Yazarım”

Serdar Ortaç “Seve Seve Reklam Müziği Yazarım”

Müzik hayatında 20 yılı geride bırakan Serdar Ortaç, ETİ çikolatanın reklam yüzü olarak karşımıza çıktı. Şarkılarıyla eğlenceli bir senaryoya dönüşen yeni reklam filmini ve hazırlık aşamasındaki yeni albümünden de bahsetti.

Kanguru Haber: Yeni ETİ çikolata reklamınız oldukça eğlenceli. Teklifin size nasıl ulaştığıyla başlayalım.

Serdar Ortaç: ETİ’nin reklam ajansı, “1990’dan 2010’a kadar yani 20 senedir, bizim neslimiz senin şarkılarınla büyüdü. “Her 10 kişiden sekizi Serdar Ortaç bestelerini ezbere biliyor, bunu kullanabilir miyiz?” diye sordu. Buradan bir fikirle yola çıkıp bunu nasıl reklama dönüştürebiliriz diye düşündük. Ben de müşteriye bağlı olduğunu söyleyince, ETİ ile anlaşma yapıldı.

Senaryo oluştuktan sonra benden beş tane şarkı seçmemi istediler. 1990 ile 2000’ler arası hangi şarkılarımın gençliğin diline dolandığını düşündüm. “Değmez aşklara değmez”, “Canıma minnet”, “Yazdığım mektupları teker teker atacakmış” ve en sonunda da “Buralara yaz günü kar yağıyor”u seçip bir araya getirdik ve bana da oynamak kaldı.

Kanguru Haber: Reklam filminde duyduğumuz beste nasıl çıktı ortaya?

Serdar Ortaç: ETİ, bu çikolatanın içine Antep fıstığını daha yoğun koyduklarını ve müşterinin de Antep fıstığına odaklanmasını istediklerini söyledi. Böylece benden özel bir beste yapmamı rica ettiler. Ben de hediye olarak bu şarkıyı yazdım.

Kanguru Haber: Çekimleriniz nasıl geçti? Sizinle çalışmak nasıldır?

Serdar Ortaç: Toplamda 10 saat sürdü. Reklam işi zor bir iş ama ben hemen adapte oldum. Çok da keyif aldım. Hiç kapris yapmadım. Oturduk, ne derlerse yaptım. Bir nevi askeriye gibi.

Kanguru Haber: Reklam tekliflerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Kriterleriniz ne?

Serdar Ortaç: 1996 yılında bir kredi kartı reklamında oynamıştım. Bana reklamda oynamamın dışında bir de 20 konserlik turne teklif etmişlerdi. Turneden paramı alıp reklamı daha makul fiyatlara yapmıştım. Çünkü bizim için konserde olmak çok önemli. Giresun’a gidiyoruz oradan Antep’e, ardından İzmir’deyiz… Herkesin ayağına gitmek çok güzel bir duygu benim için. Ancak reklam da önemli tabii ki, şimdiki televizyon ve şov dünyasında her zaman göz önünde olmak daha iyi.

Kanguru Haber: Peki, sizin için depresyondan çıkmanın beş yolu ne?

Serdar Ortaç: Deniz kıyısında oturmak, kahvemi ve sigaramı içmek, kendimle baş başa kalıp denizi seyretmek bana iyi geliyor. Ayrıyeten eşim bana çok iyi geliyor, çok pozitif bir insan. Hiç depresyona müsaade etmiyor. Çevremde mutlu insanlar görmek beni mutlu ediyor.

Kanguru Haber: Reklamda müziğin en az reklamın konusu kadar etkili olduğu hatta bazen reklamın kendisinden bile daha etkili olduğu konuşulur. Son derece üretken birisi olarak hiç reklam müziği yazmayı düşündünüz mü?

Serdar Ortaç: Seve seve reklam müziği yazarım. Benim işim zaten beste yapmak. Yazdım da, bunun örnekleri var. En son Türkiye Milli Takım’a Türkiye Federasyonu’na Fatih Terim’in bir sözünü besteledim: “Bitti demeden bitmez.”

Kanguru Haber: Şu anda yeni bir albüm hazırlığı içindesiniz. Dinleyiciler bu albümde neler bulacak?

Serdar Ortaç: Gönül ister ki eski senelere geri dönelim. “Beni Unutun” ya da “Bilsem ki” senelerine… O senelerdeki güzel şarkıların tadında şarkılar arıyorum. Bu yüzden o eski Serdar Ortaç tadını tekrar geri alacağız.

Röportaj: Sultan Öncü Arslanoğlu

Bu haber MediaCat‘in katkılarıyla hazırlanmıştır.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ