Kanguru Haber

Sanofi Protein Sciences’ı Satın Alıyor

Sanofi Protein Sciences’ı Satın Alıyor

Sanofi merkezi ABD’nin Connecticut eyaletindeki Meridien’de bulunan özel aşı biyoteknoloji şirketi Protein Sciences’ı satın alacağını açıkladı. Sanofi anlaşma çerçevesinde 650 milyon dolarlık bir ön ödemede bulunacak ve belirli dönüm noktalarına ulaşıldığında 100 milyon dolara kadar ek ödeme yapacak.

Protein Sciences Ekim 2016’da Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) Dört Valanlı Grip Aşısı için onay aldı. Protein Sciences Grip Aşısı FDA tarafından onaylanan tek protein bazlı recombinantrip aşısıdır.

Sanofi İcradan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Sanofi Pasteur Başkanı David Loew, “Protein Sciences’ı satın alınması, yumurta bazlı olmayan bir aşının eklenmesiyle grip portföyümüzü büyütmemizi sağlayacak” dedi.

Protein Sciences Başkanı ve CEO’su Manon M.J.Cox da, “Protein Sciences özellikle ABD’de işlerini büyütme fırsatı için aktif bir arayış içindeydi,” demiştir. Grip aşımızın Sanofi Pasteur bünyesinde, Sanofi Pasteur’ün grip aşıları alanındaki uzmanlığından yararlanmasını bekliyoruz.”

Protein Sciences Yönetim Kurulunun oybirliğiyle ve hissedarların büyük çoğunluğu tarafından onaylanmış olan satın alma işleminin, olağan resmi onay süreçlerinin ardından 2017 üçüncü çeyrekte tamamlanması beklenmektedir.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ