Kanguru Haber

Peynir Tutkunlarına Farklı Bir Yemek Tarifi

Peynir Tutkunlarına Farklı Bir Yemek Tarifi

Topi Peynirli Mantarlı Güveç, peynirden vazgeçmem, her öğün yerim diyenlere lezzet şöleni yaşatacak.

Topi peynirinin güveç lezzetiyle birleşmesiyle muhteşem bir öğlen ya da akşam yemeği haline dönüşecek olan Topi Peynirli Mantar Güveci kolay yapımı ve besleyiciliğiyle kısa sürede favoriniz olacak.

Lezzeti ve pratik tarifiyle misafir sofralarınızda da gururla sunabileceğiniz Topi Peynirli mantar güvecini hemen yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • Muratbey Topi Peynir
  • 10 adet kültür mantarı (güvecinizin büyüklüğüne göre daha fazla da olabilir)
  • 5-6 adet Çeri Domates
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Pul biber, kekik, tuz

Yapılışı: Mantarları yıkayıp, yağladığınız güveç kabına dizin. Aralarına çeri domatesleri yerleştirin. Üstüne, minik tereyağı parçaları koyup zeytinyağı gezdirin. Mantarlar pişinceye kadar 200 derecede fırınlayın. Güvecinizi fırından çıkarıp mantarların yanına ve üstüne Muratbey Topi Peynirleri yerleştirin. Pul biber, kekik ve tuz ile lezzetlendirin. Tekrar fırına verip peynir eriyene dek yaklaşık 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Topi peynirli mantar güveciniz hazır. Afiyet olsun.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ