Kanguru Haber

Pannonica Müzikte Sınır Tanımıyor

Pannonica Müzikte Sınır Tanımıyor

Bodrum’un tek ve kendine has NY stilinde canlı konser ve performans kulübü Pannonica, Garanti Caz Yeşili desteğiyle düzenlediği konserler ile alternatif ve iyi müzik arayan müzikseverler için tüm sene devam eden müzik ve konser programıyla vazgeçilmez bir konser alanı olmaya devam ediyor.

“Jazz is Freedom”; Efsanevi Saksofon ustası Ricky Ford, Ali Perret, Apostolos Sideris ve Can Kozlu ile 4, 5 ve 6 Şubat’ta Pannonica’da
Dünyaca ünlü, efsanevi saksofon ustası Ricky Ford, 4, 5 ve 6 Şubat’ta Pannonica sahnesinde  piyanoda Ali Perret, kontrabasta Apostolos Sideris ve davulda Can Kozlu ile buluşuyor. Devlerin buluşması müzikseverlerin heyecanla beklediği ayın en önemli konserleri arasında yerini alıyor.

Caz müziğinin devleri Charles Mingus, Mercer Ellington, George Cables gibi müzisyenler ile çalmış, onlarca albüme imza atmış, besteci, akademisyen Ricky Ford, bir dönem İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik bölümünde de ders vermiş ve ülkemizde birçok genç saksofoncunun yetişmesini sağlamıştır.

“Black Valentine’s Weekend”; Cazın NY’taki Türk temsilcisi Timuçin Şahin, New York’lu caz müzisyenleri Sam Minaei ve Owen Hart Jr. ile 13 ve 14 Şubat’ta Pannonica’da The New York Times, Timuçin Şahin için “Usta bir gitarist ve harikulade bir besteci…” diyor.

Gerek benzersiz gitar stili, gerekse eserlerinin özgünlüğüyle dinleyicinin müzikal algısına farklı bir boyut getiren Timuçin Şahin, 1992 yılından beri Hollanda ve New York’ta devam eden serüvenini, Amsterdam Konservatuvarı ve Manhattan School of Music’teki müzik eğitiminden sonra, 2011 “Dutch Jazz Competition” birinciliği, “Jur Naessens Muziek Prijs” ödülü ve 2006 Deloitte Jazz Award’daki 2.lik ödülleriyle taçlandırdı.

2000’li yıllarda Çağdaş müzik toplulukları için bestelediği eserler ve Greg Osby, Randy Brecker, Mike Manierie, Robin Eubanks gibi günümüz cazının önde gelen isimleri ile birlikte gerçekleştirdiği canlı performanslar ile çağdaş müziğin önemli bir figürü haline geldi. Şahin’in “The Unexpected”, Slick Road ,“Window for my breath” ile dünya cazında edindiği özel yeri, 2009’da yayınlanan albümü “Bafa” bambaşka bir boyuta taşıdı. Bugün çağdaş cazın en özgün albümleri arasında gösterilen Bafa için All About Jazz Dergisi’nde Raul d’Gama Rose: “Gitar-saksofon literatüründe, Ornette Coleman ve Pat Metheny’nin “harmelodic” düelloları ile en yüksekte tuttuğu çıtayı Bafa ile belki de ilk kez Timuçin Şahin geçti’ demekteydi.
Sanatçının Bafa’dan sonra merakla beklenen Inherence adlı albümü nihayet dinleyiciyle buluşmaya hazır ve şimdiden Bafa ile yakalanan zirveyi zorlamaya aday görünüyor.

Timuçin Şahin, 13 ve 14 Şubat akşamı, NY caz çevrelerinin en beğenilen müzisyenlerinden Sam Minaei ve Owen Hart Jr. ile birlikte Pannonica sahnesinde unutulmaz bir konser ile müzikseverlerle buluşuyor.

“Old School Night”; Ricky Ford, Ali Perret, Hakan Behlil ve Olgun Açar 11 Şubat’ta Caz Standartları ile Pannonica’da
Caz standartlarını kendilerine özgün stil ile yorumladıkları bu gecede saksofonda dünyaca ünlü Ricky Ford son kez Pannonica sahnesinde.

Özgür çalış stili ile piyanoda harikalar yaratan Ali Perret, gitarda usta müzisyen Hakan Behlil ve genç kuşağın en beğenilen müzisyenlerinden davulda Olgun Açar bu özel gecede, Ricky Ford ile tek konser için Pannonica sahnesinde müzikseverler ile buluşuyor.

Alternatif Rock Grubu Powerdrunk 26 ve 27 Şubat’ta Pannonica Sahnesinde
Vokal ve gitarda Suat Vergili, vokal ve basta Ralph Battle ile davul ve perküsyonda Murat Han Turgut’dan oluşan alternatif rock grubu Powerdrunk iki gece süren konser serisi ile 26 ve 27 Şubat’ta Pannonica sahnesinde.

Sahnesini Gençlere Açan Pannonica’da, Pazar Akşamları Genç Cazcılar Gecesi
Genç müzisyenleri destekleyen Pannonica, Pazar akşamları sahnesini dünya müziği, alternatif müzik, caz çalışmaları yapan gençler için açıyor.Pannonica’da, Pazar akşamları “Genç Cazcılar” gecesinde Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen ve ileride adlarını çok sık duyacağımız yetenekli genç müzisyenler sahnede müzikseverlerle buluşuyor.

7, 21 ve 28 Şubat’ta vokalde Melodi Begüm Ünlüsü, piyanoda Semih Gurur Özçelik, gitarda Efe Artun Yüksel, kontrabasda Anıl Deniz, davulda Efe Bezircioğlu ve alto saksofonda Ömer Koşar Pannonica sahnesinde.

Küba Müziği ve Ritim Caz 25 Şubat’ta Pannonica sahnesinde
Küba müziği ve Ritim cazın en güzel standartlarını kendilerine özgü stilde yorumlayan Grupo Rikacha, Şubat ayında tek konser için Pannonica sahnesinde Bodrum ile buluşuyor.

Piyano, gitar, vokalde Ivan Zayas Collaz, trompetde Yandry Balsinde, basta Nurten Tevetoğlu, davul ve perküsyonda Murat Özbey ile Küba ve Ritim cazın tadına varılacağı konser 25 Şubat’ta Pannonica sahnesinde gerçekleşiyor..

Çarşamba Akşamları Pannonica’da Groovy Partiler Başlıyor
Pannonica’nın Şubat ayı programında Çarşamba akşamları groovy partiler yer alıyor. Misafir müzisyenlerin katılımıyla, elektronikler ve remixlerde B.Funk’ın olduğu geceler müzikseverlerin heyecanla beklediği performanslar arasında yer alıyor.

Pannonica Şubat Ayı Programı
Şubat ayında Çarşamba’dan Pazar’a açık olan Pannonica’da saat 17.00’den itibaren Early DJ Sessionlar gerçekleşiyor. Çarşamba akşamları groovy partilerin gerçekleştiği Pannonica Şubat programında 4, 5 ve 6 Şubat’ta “Jazz is Freedom” ile efsanevi saksofon ustası Ricky Ford, Ali Perret, Can Kozlu ve Apostolos Sideris ile sahnede. 7, 21 ve 28 Şubat’ta Genç Cazcılar, 11 Şubat’ta “Old School Night” ile Ricky Ford, Ali Perret, Hakan Behlil ve Olgun Açar, 12 Şubat’ta Ali Perret, Hakan Behlil ve Olgun Açar Pannonica Şubat programında yer alıyor. 13 ve 14 Şubat’ta gerçekleşecek “Black Valentine’s Weekend” ile NY’un müzik çevrelerinin önde gelen müzisyenlerinden Timuçin Şahin, Owen Hart Jr., Sam Minaei, 18 ve 19 Şubat’ta Ayça Gündüz ve Alpay Çiftçi, 20 Şubat’ta SunSplash Festival Presents The Neighbourhood Parties, 25 Şubat’ta Grupo Rikacha, 26 ve 27 Şubat’ta alternatif rock grubu Powerdrunk, Pannonica’nın Şubat ayı programının diğer yıldızları arasında yer alıyor.

Pannonica Adı Nereden Geliyor?
Adını, ünlü ‘Caz Barones’i, Rothschild Ailesi’nin kızı, Kathleen Annie Pannonica de Koenigswarter’dan alan Pannonica, Şubat ayında Çarşamba ve Pazar günleri arasında 17.00 ile 02.00 arası açık olan Pannonica’da, iş çıkışı DJ performansları saat 17.00 ile 20.00 arasında gerçekleşirken, konserler saat 21.30’da başlıyor.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ