Kanguru Haber

Panasonic Notebook’da Batarya Tehlikesi

Panasonic Notebook’da Batarya Tehlikesi

Hatalı batarya problemleri ile karşılaşan en yeni firma Panasonic gibi gözüküyor.

Görünene göre firmanın CF-S10 dizüstü bilgisayarı ile beraber sunduğu şarj edilebilir parçaların “aşırı ısınmaları, duman çıkarmaları veya yanmaları” mümkün ve bilgisayarlara ve “tüketicilere yanma veya yanık hasarı verme riski” bulunuyor.

CF-VZSU61U şarj edilebilir batarya paketi, 2015’in sonlarında Japonyalı otoritelerin fark ettiği sorun olarak gözüküyor. Sunulan rapora göre bu batarya paketinden kaynaklı oluşan ciddi bir ürün hatası, sayesinde otoriteler bu ürünün farkına varmışlardı.

Kanada ve Avusturalya da batarya paketini geri çağıran ülkelerin arasında yer alırken, her ülke geri çağırma için farklı bir zaman veriyor. Japonya ile Kanada, 2011 Temmuz ve 2012 Nisan arasında üretilen makinelerin patlayıcı bataryalara sahip olduğunu söylerken, Avustralya 1 Nisan 2012 ile 1 Haziran 2013 arasında satın alınan makinelerin problemli olduğunu söylüyor.

Türkiye için henüz bir duyuru yer almasa da bu tarihler civarında bir dizüstü bilgisayar aldıysanız, bataryasına dikkat etmenizde fayda var.

Kaynak: Hürriyet

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ