Kanguru Haber

Novo Nordisk Çalışanları, Yönetim Kurulu’na Giriyor

Novo Nordisk Çalışanları, Yönetim Kurulu’na Giriyor

Merkezi Danimarka’da bulunan global ilaç şirketi Novo Nordisk Yönetim Kurulu’nda çalışanların seçtiği üyeler de yer alıyor. Novo Nordisk çalışanları, önümüzdeki 4 yıl boyunca Novo Nordisk Yönetim Kurulu’nda kendilerini temsil edecek yeni üyeleri seçimle belirledi. Seçim sonucu, Novo Nordisk’in yeni Yönetim Kurulu’na Mette Bøjer Jensen, Anne Marie Kverneland, Thomas Rantzau ve Stig Strøbæk, çalışanların oylarıyla girdi. Anders Kaae, Karina Bonde Lenau, Jesper Thorning and Tanja Villumsen de yedek temsilci olarak seçildi. Novo Nordisk bir vakıf şirketidir ve şirket, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan, Novo Nordisk Vakfı tarafından yönetilmektedir.

Nisan ayı itibarı ile Novo Nordisk Yönetim Kurulu’nda yerini alacak Mette Bøjer Jensen’in Biyoteknoloji alanında yüksek lisans eğitimi var, şu anda yıkama ve sterilizasyon uzmanı olarak çalışıyor. Laboratuar teknisyeni olarak eğitilen Anne Marie Kverneland, şu an dükkan sorumlusu olarak çalışıyor. Thomas Rantzau süt teknisyeni ve mühendisliği eğitimine sahip ve çapraz-alan yeterlilik projesi üzerinde çalışıyor. Son olarak, elektrikçi olan Stig Strøbæk, şu anda dükkan sorumlusu olarak çalışıyor.

Danimarka Şirketler Yasası‘na göre, son üç yıl içinde ortalama olarak en az 35 çalışanı olan şirketlerde, çalışanlar, yönetim kuruluna kendilerini temsil etmek üzere asil ve yedek üye seçme hakkına sahip. Çalışan tarafından seçilen temsilciler, yıllık genel kurul tarafından seçilen yönetim kurulu üyelerinin en az yarısına tekabül eden bir sayıyı temsil ediyor. Çalışan tarafından seçilen yönetim kurulu üyeleri, yıllık genel kurul tarafından seçilen yönetim kurulu üyeleri ile aynı şartlarda hareket ediyor, ancak dört yıllık bir süre için görevde kalıyor.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal  medyada  paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi  Twitter  üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden  @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ