Kanguru Haber

Mucizelere İnanır Mısınız?

Kanguru Haber

Kanguru Haber

Kilisede vaaz vermek için kürsüye gelen papaz, tam lafa başlayacağı sırada dışarıdaki çocukların gürültüsünü duymuş. Bu gürültünün, kilisedekilerin dikkatini dağıtacağını düşünerek, çocukları oradan uzaklaştırmanın iyi olacağını düşünmüş. Pencereye gidip, “Hey çocuklar! Nehirde ağzından alevler çıkaran kocaman bir ejderha var. Onu görmek istiyorsanız hemen nehre koşun,” diye bağırmış.

Çocuklar hemen nehre koşmaya başlamış. Onları görenler, “Niye koşuyorsunuz?” diye sormuş, çocuklar olanları anlatınca, duyanlar da koşmaya başlamış. Papaz vaaz için kürsüye döndüğünde, kilisedekilerin hızla kapıya yöneldiklerini görmüş, onlara nereye gidiyorsunuz diye sorunca, “Nehirde ağzından alevler çıkaran bir ejderha varmış onu görmeye gidiyoruz,” cevabını almış. Bunu duyan papaz “Yapmayın ya öylemi!” deyip o da kalabalığın arkasından koşmaya başlamış.

İnsanlar mucizelere inanmayı severler.

Mucizelere elbette herkesler inanmaz. Kimler inanır, kimler inanmaz buna bakacak olursak, işi mucizelere kalmış olanlar inanır.

İşi mucizelere kalmış olanlar; yaşamın sorumluluğunu alamayanlardır. Şöyle ki; insanın başına her ne geliyorsa baş sorumlusu kendisidir. Bir insanı, kendisi müsaade etmedikçe hiç kimse ama hiç kimse üzemez.

‘Her şey insanın kendi elindedir,’ görüşüne itiraz edenler, bunun gerekçelerini ikna edici bir biçimde anlatırlar. Eğer onları dinlerseniz; size, ne kadar mağdur olduğunu, kaderlerinin böyle olduğunu, şansız olduğunu anlatacaklardır. ‘Ben korkak, güçsüz, iradesiz, sebatsız bir insan olduğum için, kendi isteklerimi ortaya koyamadım, bana ne dedilerse onu yaptım, her şeye boyun eğdim,’ demeyeceklerdir. Sonunda ‘Adım hıdır, elimden gelen budur,’ benim işim mucizelere kaldı diyeceklerdir. Bir gün bir mucize olacak bunların hayatı kurtulacaktır. Bu insanlar zaten mucizelere inansınlar. İnansınlar ki içlerinde umut olsun!

İyi de devir değişti, insanlarda saygı yok, herkes kaba davranıyor, bu gibi insanlar beni çok üzüyor, diyenlere, E. Roosevelt’in şu sözünü hatırlatmak isterim; “Kendi onayınız olmadan kimsenin sizi küçük göremeyeceğini bilin.

Yaşamını yönetmekten aciz olanlar, mutlu olmak için başkalarının eline bakarlar. Mutluluğunu başkalarına bırakanların, mutlu olmaları gerçekten mucizedir.

Hüseyin Güdücü
drguducu@hotmail.com

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal  medyada  paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi  Twitter  üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden  @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ