Kanguru Haber

“Mucize Diyetler”e Kanmayın

“Mucize Diyetler”e Kanmayın

Ciddi sağlık sorunlarından biri olan şişmanlık, diğer pek çok sağlık problemine de davetiye çıkarıyor. Günümüzde gençler arasında oldukça yaygın olan ve rağbet gören “mucize diyet”, “şok diyet” gibi birçok beslenme modeli, gençlerin daha fazla kilo almalarına ve en önemlisi ciddi sağlık problemlerine neden oluyor. Diyetisyen Sibel Mumcu, “Deniz mevsimi ve güneşin hüküm sürdüğü bu günlerde kişilerin en büyük kaygısı kışın alınan kilolardan kurtulamamak oluyor. Bunun için ‘mucize diyet’ adı altında karşımıza çıkan ve uzun vadede etkili olmayan, vücutta tahribata sebep olan beslenme programlarından kaçınılmalı. Bunun yerine, kişilerin yaşam biçimi ve beslenme alışkanlıklarına uygun düzenlenmiş, dengeli ve sağlıklı, düzenli kilo kaybını sağlayan diyet programlarını takip etmek sağlığı korumak açısından çok önemli” dedi.

Kilo vermeye karar verdikten sonra genel bir sağlık kontrolünün ardından, yaş, kilo, boy, aktivite düzeyi ve beslenme alışkanlıklarına göre kişiye özel bir diyet programının uygulanması gerektiğini belirten Mumcu, sağlıklı kilo vermek için 7 basit öneride bulundu:

• Düzenli aralıklarla yemek yiyin, öğün atlamayın. Porsiyon kontrolü için yemeklerinizi mümkün olduğunca küçük tabaklarda tüketmeye özen gösterin.
• Yemek yerken acele etmeyin, iyice çiğneyin. Unutmayın, tokluk hissi mideden beyne yaklaşık 20 dakikada ulaşır.
• Kahvaltı, gün içinde kendinizi aç ve yorgun hissetmemeniz için atlanmaması gereken en önemli öğündür.
• Yatmadan en az 2 saat öncesinde de yemek yemeyi bırakmalısınız.
• Basit karbonhidratlı ve şekerli besinler yerine, kan şekerini düzenleyen ve stres seviyesini azaltmaya yardımcı olan doğal ve işlenmemiş gıdaları, tam tahıllı ekmek, makarnalar, bulgur, kuru baklagiller, taze sebze ve meyve gibi lifli besinleri tüketmeye özen gösterin.
• Vücutta oluşan zararlı maddelerin atılması ve bağırsak sağlığı için günde en az 2 litre su tüketmeye özen gösterin.
• Düzenli egzersiz ve uykunun da zayıflama üzerinde olumlu etkileri var. Karanlık bir odada 7-8 saatlik düzenli gece uykusu, vücudumuzdaki tüm faaliyetleri düzene koyan bir dinlenme sürecidir. Metabolizmayı hızlandırmak için haftada en az 3 kez ve 30-45 dakika süreyle düzenli fiziksel aktivite yapmak ihmal edilmemelidir.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ