Kanguru Haber

MADAM’dan Single Müjdesi

MADAM’dan Single Müjdesi

Dilan Selek, Seher Gül, Yeşim Kayman ve Berrak Çetinkaya tarafından oluşan Madam Band grubu ile Kanguru Haber için bir röportaj gerçekleştirdik. Müzikseverlerin merakla bekledikleri single müjdesinin haberini kendilerin aldık.

Bülent Vural : MADAM grubu hakkında biraz bilgi verir misiniz?

MADAM BAND: MADAM band 2013 temmuz ayında grubun trombon Sanatçısı Dilan Selek ve grubun gitaristi Seher Gül tarafından hayata geçti..O dönem başka bir kadın grubunda birlikte çalıyorduk ,ayrılıp daha farklı konseptte bir kadın grubu kurmaya karar verdik daha çok funk  ,soul , Blues çalmak istiyorduk çünkü.. Ve devamında ikimiz farklı bir yola çıktık.Başarılı da olduk.

Bülent Vural : MADAM üyeleri olarak nasıl bir araya  geldiniz?

MADAM BAND: İlk önce basçı arayışımız oldu.. Bu anlamda hemen etrafımızda kadın basçı araştırmasına girdik. Gruplarda çalan kadın müzisyenlere sorduk , kayıtlara gidenleri araştırdık. Derken karşımıza internette müzik dinlerken DEPAR grubunun konser görseli çıktı. Basçımız Yeşim Kayman ‘ı orada gördük.. Sosyal medya üzerinden iletişime geçtik ve akabinde yüzyüze görüştük.. En önemlisi kafalarımızın ve müzik anlayışımızın uyuşmasıydı, gerçekten güzel bir dost kazandık.Daha sonra solist denemelerimiz oldu, 1-2 arkadaşla konser denemelerimizden sonra  Bilgi  üniversitesi jazz bölümü mezunu olan ve Türkiye’nin sayılı jazz müzisyenleri ile çalışmış Berrak Çetinkaya ile en güzel sahne çalışmalarımızı yaptık ve devam ediyoruz..

Bülent Vural : MADAM ‘ın en önemli özelliği nedir?

MADAM BAND: MADAM band Türkiye’deki karakterli cumhuriyetçi kadın duruşunun bir simgesi aslında. Bir arada kolay olmayan yolu seçerek ilerlemeye çalışıyoruz.. Kadınların her ortamda anlaşması çok zormuş gibi gösteriliyor televizyonlarda ve sosyal medyada.. Grup olarak böyle bir sorunumuz hiç yok, birbirine saygılı ve sevgili bir grubuz en önemlisi de bu. Çaldığımız enstrümanlara ve sesimize hakim olmak bizi bu anlamda önemli yapıyor sanırım..

Yeşim Kayman

Yeşim Kayman

Bülent Vural : Bu aralar bir albüm veya single çalışmanız var mı?

MADAM BAND: Bu aralar bir single çalışması içindeyiz. Aranjesi  ve bestesi Önder Bilge‘ye ait iki tane beste olacak..Aslında albümümüze sahnede söylediğimiz bir kaç şarkıdan cover eklemek istiyoruz ama henüz karar veremedik hangisi olacağına .. Belki de izleyicilerimizin bir anket yapıp sormak en güzeli olacak..

Bülent Vural : Bugüne kadar nerelerde sahne aldınız ? Hangi illere gitme fırsatınız oldu?

MADAM BAND: Bugüne kadar  Caddebostan hayal kahvesi , Dorock Xl Kadıköy, Zuma restaurant, Zorlu center,İstanbul  ticaret üniversitesi , Buyaka, Maltepe avm , Kanyon ,Radio pub, Manhattan, gibi mekanlarda birden çok kez sahne aldık. Ayrıca özel davetlerde MADAM olarak sahne alıyoruz.. Şimdiye kadar Sakarya ve Ankara gitmiş olduğumuz iller arasında..

Bülent Vural :Konser takviminiz hakkında bilgi verir misiniz ?

MADAM BAND:  Şu anda en yakın gözüken konserimiz 29 Ağustos’da  gerçekleşecek olan Dorock Xl  Kadıköy sahnemiz.. Bizim ayrıca önemli bir yeri olacak bu konserin o gece Ceylan Ertem ‘ den sonra sahne alacağız ..kendisi ile aynı sahnede olmak gerçekten heyecan verici olacak kendisini beğeniyle takip ediyoruz.. Daha sonrasında planlanan birkaç özel davet için sahnemiz olacak..

Bülent Vural: Bu güzel röportaj için çok teşekkür ediyoruz.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ