Kanguru Haber

Kredi Notu Nedir?

Kredi Notu Nedir?

Bankalardan kredi talebinde bulunduğunuzda tarafınıza talep ettiğiniz kredinin verilip verilmeyeceğinde belirleyici olan en temel unsur kredi notunuzdur. 1 ila 1900 arasında değişen kredi notu elbette pek çok parametre dikkate alınarak hesaplanıyor. Daha önce kredi kullandığınızda bu kredilerin düzenli bir şekilde ödemesini yapmış olmanız kredi notunuza olumlu yansır.

Aynı şekilde ödemelerin düzenli olarak yapılmamış olması da kredi notunuzu düşürecektir. Elbette kredi ödeme alışkanlıkları kredi notu hesaplama işleminde belirleyici olan tek kriter değil. Ancak son derece önemli olduğunun da altını çizmek gerekiyor. Kredi kartlarını ödeme alışkanlıkları bile kredi notunda belirleyici bir unsurdur. Bankalardan alınan bu bilgiler de kredi notu hesaplama işlemlerinde kullanılıyor. En azından bankalardan aldığınız kredi kartlarının asgari ödemesini aksatmamaya özen göstermenizde fayda var.

Kredi Notları ve Risk Grupları

Kredi notu 1 ila 699 arasında olanlar çok riskli grubunda değerlendiriliyor. 700 ila 1099 arasında olanlar orta riskli grupta, 1100 ila 1499 arasında olanlar düşük riskli grupta değerlendirilir. 1500 ila 1699 arasında olanlar iyi ve 1700 ila 1900 arasında olanlar da çok iyi kategorisinde yer alıyor. Bu durumda kredi talebinin onaylanma ihtimali en yüksek olan grup çok iyi olarak değerlendirilen gruptur.

Kredi Notunu Nasıl Yükseltebilirim?

Yapılan en büyük hata kredi başvurusunu sıklıkla yapmak oluyor. Sık bir şekilde banka kredisi başvurusunda bulunmayın. Kullanmadığınız kredi kartlarını kapatın. Fatura ödeme gibi çeşitli işlemleri internet bankacılığı üzerinden yapmaya özen gösterin. Kullandığınız kredi kartının limitini sonuna kadar tüketmeyin. Aynı zamanda kredi kartlarınızın asgarisini aksatmayın önerisinde bulunduk ancak olabildiğince asgari ücretten daha fazlasını ödemeye özen gösterin. Bankaların farklı ürünlerini de kullanmaya özen gösterin. Bu sayede kredi notunuzun bir miktar artmasını sağlamış olursunuz.

Aynı anda pek çok bankaya kredi başvurusunda bulunmanız da kredi notunuzun düşmesine neden olur. Bir bankadan yanıt gelene kadar beklemenizde ve sonrasında diğer bankaya başvuru yapmanızda fayda var. Bu arada kredi notu hesaplamalarına dair daha detaylı bilgi almak için en doğru adresin Findeks internet sitesi olduğunu belirtelim. Bu sitede merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını kolaylıkla bulabilirsiniz.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal  medyada  paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi  Twitter  üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden  @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ