Kanguru Haber

Kanada’da Bir Kış Masalı: Banff Gezi Rehberi

Kanada’da Bir Kış Masalı: Banff Gezi Rehberi

Banff, Kanada’nın doğal film seti, beyazlar kraliçesi ve en fotojenik kasabası. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Banff Milli Parkı’nın bu kasabada olduğunu düşünebilirsiniz, ancak gerçek, Banff kasabası bu milli parkın içerisinde bulunuyor. Banff, tatilcileri ve yabancı turistleri sadece kış aylarında ve her yerin beyaza büründüğü zamanlarda değil de bahar aylarında da cezbediyor. Mesela eylül ayında bu şirin kasabaya gelirseniz, unutamayacağınız manzaralara şahit olabilir, kayak turları ile bölgede kayak yapabilir ya da sömestr turları ile kış döneminde gelirseniz buzulların ve göllerin çevresinde dağ bisikletine binebilir ve yürüyüşe çıkabilirsiniz. Yaz ve sonbahar aylarında da yapılacak çok sayıda aktivite var. Dört mevsim bütçe dostu Banff’ın altını üstüne getirmeye hazırsanız, hemen başlayalım.

Banff’ta Ne Yapılır?

· Banff’ta Ne Yapılır?

Kayak, elbette! Banff’da üç kayak tepesi bulunuyor. Banff’taki meşhur Lake Louise, her seviyeden kayakçı için muhteşem bir yer. Lake Louise’de kayak yaptıktan sonra buz barına mutlaka gitmenizi öneriyoruz. Banff’ta kayağa ek olarak yapılabilecek onlarca macera dolu aktivite var. En güzel yürüyüş parkurları için Johnston Kanyonu’na gidebilir ve buz dağcılarıyla karşılaşabileceğiniz birkaç donuk şelaleyi görebilirsiniz. Biraz daha az aktif bir aktivite isterseniz eğer Banff’ın nefes kesen manzaralarını sunan yollarında araba kullanabilirsiniz. Ayrıca buz pateni yapabileceğiniz harika yerler de bulunuyor.

Termal kaplıcalarda kaslarınızı rahatlatabilir ve Kanada’nın buz gibi havasından bir süreliğine uzaklaşabilirsiniz. Akşam saatlerinizi sıcacık bir havuzda yüzerek geçirebilirsiniz. Banff, dört mevsim gezilebilir bir yer, ancak kışın buraya gelirseniz köpekli kızak turlarına da imkânınız oluyor.

Banff’ta Nerede Ne Yenir?

· Banff’ta Nerede Ne Yenir?

Banff’taki restoranların çeşitliliği karşısında şaşırabilirsiniz. Bu restoranlardan en ünlüsü olan Maple Leaf Grill’de Ticino’yu kesinlikle denemeli, İsviçre usulü fondü ile de leziz bir kapanış yamalısınız. Vejetaryenlerin tercih ettiği en popüler restoran olan Nourish Bistro da enfes bir menüyle hizmet veriyor. Kanada mutfağının olmazsa olmazı nachos’ların çilekten dereotuna, hatta turşulara kadar 27 farklı sosunu bu restoranda görebilirsiniz.

Banff’ta Nerede Kalınır?

· Banff’ta Nerede Kalınır?

Banff’a gelen turistlerin gözde otellerinden biri olan Rimrock Resort & Spa’da kalmak isterseniz, mutlaka ön rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Samimi personeli ve sunduğu hizmetle Banff’ta popüler konaklama yerlerinden biri olabilmeyi başarmış. İnanılmaz büyük bir tesis olan Rimrock’ta buz pateni pisti olduğunu söylesek size ne derdiniz? Bu da yetmezmiş gibi içerisindeki lüks spa merkezi, konsept restoran ve barları ile sıra dışı bir deneyim yaşamaya hazır olun. Lobi barı ve restorandaki şömine ise bambaşka bir hava katıyor. Muhtemelen bir otelden beklediğiniz her şeyi layıkıyla yerine getiren Rimrock Resort’un manzaraları ise tek kelimeyle muazzam. Hele ki kış aylarında gelmişseniz, dağların bembeyaz örtüsünü, sürekli devam eden kar yağışını gördükten sonra Banff’a bir kez daha hayran kalacaksınız. En güzel manzara için tek tavsiyemiz, odanın güney kanadındaki odalardan birini seçmeniz.

Tesis ana caddedeki Banff Bul’dan az biraz uzakta, ancak otel, ücretsiz, sınırsız bir ROAM servisi kullanabilmenizi sağlıyor. Servis, otelin lobisinin hemen dışından konukları alıyor ve şehir merkezine ve bu civardaki yerlere, gondola binebileceğiniz göllere ve şehrin en ünlü tepe kaplıcalarına götürüyor.

Banff’a Nasıl Gidilir?

· Banff’a Nasıl Gidilir?

Banff’a gitmek için, ilk olarak Calgary‘ye uçmanız gerekecek. Calgary’den trene binebilir veya araba kiralayabilir ve 1.5 saatte Banff’a ulaşabilirsiniz.

· Yapmadan Dönme!

Lake Louise’nin buzulunu gör.

Buz pateni derslerine katıl.

Banff’ın üç tepesinde de kayak yap.

Banff’ın tepelerinde kurulan termal kaplıcaların şifalı sularında yüz.

Kanada mutfağını keşfet.

Romantik bir akşam yemeği için şömine başı güzel bir masa ayırt.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ