Kanguru Haber

İnsanoğlunun İlk Spor Deneyimi; Futbol

İnsanoğlunun İlk Spor Deneyimi; Futbol

İnsanoğlunun ilk tanıştığı spor materyali toptur, denilse abartılmış olmaz. Tarihi oldukça eski dönemlere dayanan Futbol, günümüzde en çok seyircisi ve oyuncusu olan büyük bir endüstri sektörü haline geldi. İlk örneklerine Mısır ve Çin’de rastlanan bu oyun, Orta Asya’da kız ve erkeklerden oluşan karma takımlarla da oynandığı biliniyor. Hepsindeki futbol günümüzdeki kurallara yakın kullanımlarla oynanmıştır. Sonraki dönemlerde dünya çapında çok hızlı bir şekilde federasyonlarla temsil edilen bu oyun, sadece bir kesime değil tüm insanların ortak paydası olmuştur. Bu alanda sporcular Avrupa, Dünya şampiyonaları gibi büyük organizasyonlarda dil desteği gerekli oluyor. Bunun için pratik çalışmalar yaparken ingilizce sporlar kategorisi içerisinde farklı branşlar öğrenilebilir. Sadece isimler değil, spor dallarına ait terimlerinde İngilizce isimlerinin öğrenilmesi pratik çalışmalarda kullanılması, gittiğiniz her yerde kendinizi yabancı hissetmeden anlaşabilmeyi ve diğer sporcularla kaynaşabilmeyi sağlayacaktır. Spor tüm ülkelerin ortak paydasıdır. Bu nedenle buluşulan dünya çapında organizasyonlarda sporcular farklı ülkelerden çok sayıda sporcu ile tanışma imkânı da bulunuyor.

18. yüzyılda Futbol modern haline kavuşmada çok önemli aşamalar kaydetmiştir. Spor çalışmalarına genel olarak bakıldığında her bireyin kendi yaşamı için yapabileceği en etkili sağlıklı yaşam çalışması olacaktır. İnsan vücudunu bir mekanizmaya benzetecek olursak, bu mekanizmanın düzgün ve sorunsuz çalışması için dengeli beslenme ve spor çok önemli olacaktır. Yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam vücut içerisinde çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına ve yaşam kalitesinin düşmesine neden olur. Spor dalları arasında en çok keyif alınan ve ter dökülen dalları arasında yer alan Futbol ise çocukluktan başlayarak çocuklar için keyifli bir antrenman olabiliyor. Bu nedenle çocukların spora bu şekilde yönlendirilmesi sağlıklı bir vücut gelişimi ve özgüvenlerini kazanma adına çok faydası olacaktır. Çocukların küçük yaşlardan itibaren alması gereken eğitimlerde sporun yanında İngilizce de çok önemlidir. Hem sosyal, hem de iş hayatlarında önemli bir gerekliliktir. Konuşarak öğren sistemi yaşı ve statüsü ne olursa olsun bireyler için çok ideal bir dil eğitimi olmaktadır. Pratik yaparken ingilizce aşk sözleri gibi farklı kalıp sözcüklerde öğrenebilir ve pratik alanında eğlenceli alıştırmalarda yapabilirsiniz. Pratik yapmak dil eğitiminin temelini oluşturur. Teorik olarak öğrenilen bilgilerin aktifleşebilmesi için daha çok alanda kullanılması gereklidir. Şarkılar, filmler, İngilizce öğrenen farklı arkadaşlarla yapılan keyifli sohbetler dil gelişiminize çok önemli katkılar sağlayacaktır.

Pratik çalışmalarında tercih edeceğiniz sözlük kullanımları arasında İngilizce Türkçe sözlük etkin bir kullanım aracı olmaktadır. Sözlük kullanımında Türkçe ve İngilizce çeviriler ayrı şekilde yapılabiliyor. Pratik yaparken her anlamını bilmediğiniz kelime için sözlüğe baktığınızda telaffuzunu da dileyebilir. Bu şekilde anlamlandırma aşamasında çok daha başarılı tercümeler yapabilirsiniz. Sporcuların dil bilmesi ise kendi akademik kariyerleri için önemli bir detay olacaktır. Ancak pratik çalışmalarla dil eğitimi belirli bir aşama kaydedebilir. Teorik olarak öğrenilen bilgilerin aktif olarak kullanılabilmesi için farklı mecralar üzerinden pratik çalışmaların sürekli olması gereklidir. Dil eğitiminde dikkat edilmesi gereken bir kısım bulunuyor. Bu da eğitimin süreklilik arz etmesidir. Öğrendiğiniz bilgilerin üzerine sürekli yeni bilgiler ve gramer kuralları eklemek dil seviyenizi geliştirir. Pratik aşamasında sürekli yeni kelimeler öğrenmek ve bu kelimelerle cümleler kurmak, öğrendiğiniz dilin düşünce aşamasında kendinizi daha iyi ifade etmenizde etkili olacaktır. Sporcular bu sebepler itibari ile dil eğitimlerinde kendilerine kattıkları her artı, farklı alanlarda önlerine avantaj olarak çıkabilir. Bireyler kendilerini farklı açılardan özel donanımlarla yetiştirdiklerinde yaşamları boyunca çok daha mutlu olabileceklerdir.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal  medyada  paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi  Twitter  üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden  @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ