Kanguru Haber

İlk Defa Ev Alacaklar İçin Altın Tavsiyeler

İlk Defa Ev Alacaklar İçin Altın Tavsiyeler

Ev almayı düşünüyorsanız mutlaka aklınızda bazı soru işaretleri vardır. Hatta belki aklınızda soru olarak bile belirmeyen dikkat etmediğiniz noktaların olması da muhtemel. Ev satın alırken bilmeniz gereken bu noktaları sizler için araştırdık. Dikkat edilmesi gerekenleri bilerek satılık ev baktığınızda gönül rahatlığı ile satın alma işlemlerinizi gerçekleştirmeniz oldukça kolay olacaktır.

Lokasyon En Önemli Konu

İlk defa ev satın alacaksınız evinizin bulunacağı lokasyon oldukça önemlidir. Satın aldığınız evin iş yerinize yakın olması sizin için inanılmaz rahatlık sağlayacaktır. Özellikle kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız eviniz ile işiniz arasındaki mesafenin kısa olması sosyal yaşantınız için daha çok vakit ayırmanızı sağlayacaktır. Ayrıca yoğun trafik çilesini de çekmeyecek ve dinlenmek için daha çok vakit bulabileceksiniz. Aynı zamanda satın alacağınız evin, şehrin diğer noktalarına ulaşımının kolay olması da önemli bir noktadır. Yakın çevrenizde acil durumlarda rahatlıkla gidebileceğiniz hastane, eczane gibi yerlerin olması da ev satın alırken dikkat etmeniz gerekenler arasında ilk sıralardadır.

Hangi Firmadan Ev Aldığınızı İyice Araştırın

Çoğu zaman evlerinizi proje halindeyken satın aldığınızda çok daha uygun bir fiyata ev sahibi olmanız gibi bir durum söz konusu olabilmektedir. Ancak bunun riski de oldukça fazladır. Eğer iyi bir araştırma yapmazsanız satın aldığınız eve ait projenin tamamlanmaması gibi bir durum da yaşanabilir. Geçmişteki projelerini tamamlamış, öz sermayeleri güçlü firmalardan satın alacağınız evler her zaman yüzünüzü güldürecektir.

Uzman Yardımı Alın

İnşaat söz konusuysa ve bu konuda bilgili değilseniz mutlaka bir uzmandan yardım almanız gerekmektedir. Binanın depreme dayanıklı olması ve inşaat kalitesinin belirlenmesi yeni bir ev satın alma konusunda sizi etkileyecek önemli bir noktadır. Bitmiş bir ev satın alıyorsanız yalıtımlarının yapılmış olmasına dikkat edin.

Ev almak için çoğunlukla kredi kullanılır. Siz de kredi kullanarak ev satın alacaksanız kat irtifakı veya kat mülkiyeti tapusu olan evleri tercih etmenizde fayda var. Evin tapu durumunu mutlaka araştırın. Evi kimden satın alacağınıza ve bu kişinin tapu üzerinde devretmeye yetkisi var mı tapu dairesinden inceleme yaptırarak öğrenebilirsiniz. Aynı şekilde evin üzerinde ipotek veya haciz olup olmadığının da araştırmanızı yapmalısınız.

Gayrimenkul haritasını kadastro müdürlüğünden bakarak öğrenmeniz de gerekmektedir. Çevresinde neler var, etrafında ne gibi projeler yapılacak konularını mutlaka araştırın. Gelecekte bu projeler sayesinde eviniz değer kazanabilir veya değer kaybedebilir. Evi satın aldığınız güne kadar olan tüm borçlarının silinmiş olmasına da ayrıca dikkat etmeniz gerekmektedir.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ