Kanguru Haber

İçilebilir Botoks Yaptılar!

İçilebilir Botoks Yaptılar!

Tıp dünyasında “içilebilir botoks” diye tanımlanan Reneva isimli içeceğin içerisinde yer alan kolajenin yararlarıyla ilgili ABD’de yedi bilimsel araştırma yapıldı.

Reneva başta kemik, deri, kas, tendon ve bağlar olmak üzere göz ve dişler dahil hemen her organın en önemli yapı taşlarından biri olan, anti-aging cilt takviyesi yapan kolajenin içilebilir halini üretti.

Uzman Diyetisyen Ayşenur Fişek, yediklerimizle almamızın mümkün olmadığı vücuttaki en önemli yapısal protein olan kolajen hakkında şu bilgileri verdi:

KOLAJEN NEDİR?
“Kolajen insan vücudundaki temel proteindir. Vücudumuzdaki toplam proteinin yaklaşık yüzde 30’unu oluşturur. Cilt, tendonlar, bağlar, güçlü tendon kasları, kan damarları… Kolajen tüm vücutta en çok bulunan proteindir. Yaşa bağlı olarak vücuttaki üretimi azalır.

KOLAJEN PEPTİT NEDİR?
Kolajenin en yüksek miktarda emilimini sağlamak amacıyla hidrolizasyon işlemi ile molekül ağırlığı azaltılmış, yüksek biyoyararlılığa sahip olan sindirimi en kolay formudur. Reneva güvenilir ve üst düzey biyo-yararlılığı olan kolajen peptitlerini içeriyor.

KEMİK SUYUNDAN DAHA YARARLI
Kolajen, hayvansal gıdaların bağ dokularında bol miktarda zaten var. Özellikle tavuk ve diğer hayvanların kemiklerini kaynatarak elde edilen kemik suyunda kolajen içeriği çok yüksektir. Ancak kemik suyu, suda jelatin formu almak üzer yavaş yavaş pişirilmiş kemik ve kıkırdaktan elde edilir. Kolajen peptitleri kan dolaşımına kolayca geçerler, dolayısıyla kemik suyu kolajen peptitleri ile aynı derecede iyileştirici etkiye sahip değildir.

NEDEN KOLAJENE İHTİYACIMIZ VAR?
Vücudumuz 25 yaşından sonra kolajen üretme kapasitesini yitirmeye başlar. Yavaşlayan kolajen üretimi ile vücuttaki kolajen seviyesi düşer. Cilt esnekliğini kaybetmeye, bağ dokular zayıflamaya başlar. Deride sarkma, kırışıklık, kaslarda ve damarlarda sertleşme, kemiklerde kırılganlık, eklem fonksiyonlarında azalma, saç, cilt ve tırnak sağlığında gerileme gibi yaşlanma etkileri ortaya çıkar. İleri yaşlarda, güneş, sigara dumanı, stres gibi etkenlere maruz kalanlarda, spor yapanlar ve aktif yaşayanlarda, menopoz dönemi sonrasında kolajen ihtiyacı daha büyüktür.

Cildinizi, kas, kemik, eklem ve bağ dokularınızı yeniden güçlendirmek için kolajenle yenilenmeye ihtiyacınız var. Reneva, içerdiği kolajen nedeniyle kaslarınızı ve kendinizi yenilemenize yardımcı oluyor.”

ABD, İSRAİL VE KKTC’DEN İSTEDİLER
Türkiye’nin ilk kolajen proteinli içeceği olan Reneva, eczaneler, marketler ve online olarak satışa sunuldu. Reneva Collagen Protein Drink Beauty ve Reneva Collagen Protein Drink Fit adıyla iki ticari şekli bulunan ürün için ABD, İsrail ve KKTC’den talep geldi.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal  medyada  paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi  Twitter  üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden  @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ