Kanguru Haber

Hangi Hastalık Risklerini Taşıyorsunuz?

Hangi Hastalık Risklerini Taşıyorsunuz?

Yeme içme alışkanlıklarınız, mesleğiniz, yaşam tarzınız, uyku kaliteniz, daha önce geçirdiğiniz hastalıklar ve daha onlarca faktörün sağlığınızı ve ileride yaşayabileceğiniz olası hastalıkları belirlediğini biliyor musunuz? Eğer sigara kullanıyorsanız akciğer kanseri riskini taşıyorsunuz demektir. Ancak her daim hastalıklar konusunda bir risk haritası çıkarmak bu kadar kolay olmuyor. İşte noktada check up yaptırmanın önemi kendini çok daha net bir şekilde belli ediyor.

Öncelikle check up işleminin artık kişideki hastalık risklerini de ortaya koyabildiğini belirtmekte fayda var. Çünkü gelişen teknolojik tarama cihazları sayesinde hastalıklara dair daha detaylı bir taramanın ve incelemenin yapılması mümkün olabiliyor. Bu yüzden sağlık kuruluşları olabildiğince gelişmiş, son model medikal cihazları kullanmaya özen gösteriyor.

Check up uygulaması ile olası hastalık risklerinin ortaya çıkması aslında çok büyük bir önem taşıyor. Çünkü çeşitli önlemler alınabiliyor ya da hastalık durumunda tedavi süreci hasta için çok daha kolay bir şekilde atlatılıyor. Erken tanı imkanı sunması zaten bu işlemi istisnasız herkesin yaptırması gerektiğinin net bir gerekçesi oluyor.

Kanserde Check Up ile Erken Tanı Mümkün!
Maalesef tüm dünyada en çok yaygınlaşan hastalıkların başında kanser geliyor. Kanserde tedavinin başarı oranı, erken tanı ile % 100 ilgilidir. Ne kadar erken evrede tanı konursa uygulanacak tedavi ile başarı elde etme oranı da aynı doğrultuda yükseliyor. Ancak pek çok kanser türü maalesef çok sinsice ilerliyor. İleri evrelerde kendini belli ettiği için check up işleminin yapılması günümüzde bir seçenek olmaktan çıkıp zorunluluğa dönüşüyor.

Kanser gibi hastalıkların erken evrede tespit edilmesini sağlıyor olması dahi bu işlemin ihmal edilmeden tüm bireyler tarafından yaptırılması gerektiği sonucunu doğuruyor. Check up uygulaması hakkında daha detaylı bilgi almak için acıbadem checkup sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Acıbadem web sitesinde konuya dair merak edilen her soruya yanıt bulunuyor. Bu sayede check up işlemi hakkında hem doğru bilgilere hem de sorularınızın yanıtlarına ulaşma imkanına sahip olacaksınız. Bu işlemin ne kadar sürdüğü, neleri kapsadığı, sonuçların hekim tarafından nasıl değerlendirdiği ve aynı zamanda hangi periyotlar ile insanların bu işlemi yaptırması gerektiği gibi soruların tümüne yanıt mevcut.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal  medyada  paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi  Twitter  üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden  @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ