Kanguru Haber

Gamze Yüceland Takeda Kanada Ülke Başkanı Oldu

Gamze Yüceland Takeda Kanada Ülke Başkanı Oldu

3 yıldır Takeda Türkiye’nin Genel Müdürlüğünü yürüten Gamze Yüceland, şirketteki görevine Takeda Kanada Ülke Başkanı olarak devam edecek. Yeni görevine, Nisan 2018 itibarıyla başlayacak olan Yüceland aynı zamanda EUCAN (Avrupa – Kanada) Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi olacak.

İlk defa bir Türk’ün ilaç sektöründe Ülke Başkanı olarak görev alacağı Kanada, dünyanın en büyük 10. ilaç pazarı. Kanada’da 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Takeda, onkoloji ve gastroenteroloji gibi önemli terapötik alanlarda faaliyet gösteriyor.

İlaç sektöründe 20 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Gamze Yüceland sektörde hem yurt içi hem yurt dışında çok farklı pozisyonlarda görev aldı. Takeda Türkiye’nin liderliğini yaptığı 3 yıl boyunca Takeda’nın hasta odaklı yaklaşımının Türkiye’de yerleşmesinde etkin rol oynayan Yüceland Takeda’nın odak noktası olan onkoloji, gastroenteroloji ve hematoloji alanlarında yapılan başarılı lansmanlara öncülük etti.

Yüceland’ın Türkiye’deki Genel Müdürlüğü döneminde insan kaynakları 120 kişiden 300 kişiye çıkarken Takeda Türk ilaç pazarında 4 kat büyüme sağladı. Bu dönemde, Takeda Türkiye’den başarılı 2 kadın yönetici NEMEA bölgesinde üst düzey yönetici olarak atandı.

Gamze Yüceland ve ekibi, Takeda Türkiye’ye İnsan Kaynakları alanında kazandırdığı uluslararası ödülleriyle parlak bir dönem yaşatırken bu gelişmeler ile Takeda’nın yetenek geliştirme ve insana verdiği değerin yansıtılmasına da destek oldular.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal  medyada  paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi  Twitter  üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden  @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ