Kanguru Haber

Galaxy Note S7 İnceleme

Galaxy Note S7 İnceleme

Samsung’un son yıllarda çıkardığı en iyi modellerinden biri olan Galaxy Note S7, pek çok özelliği ile kullanıcıların dikkatini çekmektedir. Samsung S6 ile değişik bir tasarıma giden Samsung, Note 7 ile kendini geliştirdi. Ekran büyüklüğü sayesinde ve kavisli ekran özelliğinin bu telefonda çift tarafa yansıtılmasıyla kolay bir kullanım sunmaya başladı. Özellikle kamera ve bu tür işletim sistemlerinde yenileşmeye, profesyonelleşmeye ve hızla yükselmeye çalıştı. Samsung Note S7 modelinin teknik ve işletimsel açıdan özellikleri, bazı modeller ile kıyaslamaları ve genel olarak Note 7 inceleme adına yorumları yapılacak olursa;

  • Yeni bir işletim sistemini telefona tanımlatarak daha farklı bir Android kullanımı kullanıcıya sağlanmış oldu. Bu işletim sisteminde ve genel olarak telefonun kendi özelliği arasında yer alan güvenlik problemini sadece parmak okuyucu ile değil farklı olarak göz teması ile kilit açma özelliği de eklenerek çözüldü. Göz temasının ve parmak izi okuyucusunun aynı anda kullanılmasına da izin verildi. Bunun haricinde gizli dosyalar için de yine ayrı parola veya göz teması, parmak izi gibi yöntemlerin kullanılması mümkün.
  • Samsung S serisine çokça sevilen “S Pen” kalemi de Note 7 için tekrar gözden geçirildi ve yenilendi. Diğer S Pen kalemlere karşı değişen yönü de kalem ucunun biraz daha inceltilmesi ve kavisli ekrana daha da uyum sağlayabilmesi adına olmuştur. Yine S Pen’lerin Samsung kullanıcıları için çok önemli olması nedeniyle, giriş yerlerinde de değişikliğe gidilmiştir.
  • Kamera anlamında neredeyse boyut atladığının rahatlıkla söylenebileceği Note 7 modeli için netlik başta olmak üzere tüm odak problemleri, kamera işletim sistemleri de yenilenmiş durumdadır. Fotoğraf çekmeyi çok seven ya da bu tür hobileri olan kişilerin fotoğraf makinesi yerine Note 7’yi rahatlıkla kullanabileceği de söylenebilir.
  • Türkiye’de satış fiyatının 3400 ile 3600 arasında değiştiği de teknoloji market ve sitelerinde görülmektedir. Yurt dışı fiyatlarının Türkiye fiyatları ile arasında değecek bir fark olmadığı da belirtilmelidir.
  • Çoğu kullanıcının başına gelmesinden korktuğu ve bu yüzden telefonunda böyle bir özelliğin bulunmasını isteyeceği düşünülmüş olsa gerek, Samsung Galaxy Note 7 serisinde suya dayanıklılık gibi bir özellik de eklenmiş durumda. Yalnız bu dayanıklılık tatlı sular içerisinde en fazla 1 buçuk metreye kadar olan derinliği kapsamaktadır. Ayrıca belirtilen detaylar dâhilinde telefonun su içerisinde yarım dakika kalabildiği de gözlenmiştir.
  • Samsung Note 7 serisi ile birlikte kullanıcılar Gear VR serisinin son sürümüne de ücretsiz bir şekilde sahip olabilecek. Gear VR serisinin son sürümünde 101 derecelik geniş bir görüş açısının bulunduğu da belirtilmelidir.
  • Samsung Note 7 serisinde uygulanan hatta tüm telefon modelleri arasında ilk kez uygulanan koruma yöntemi; Corning Gorilla Glass 5 olarak tasarlandı. Bu tasarımın sadece Note 7 serisinde başladığı ve diğer serilerde devam edip etmeyeceğinin kesin olmadığı da söylenmelidir.
Galaxy Note S7

Galaxy Note S7

Telefon hakkında söylenebilecek temel özelliklerin dışında, ekran ölçülerinin Note 5 ile aynı şekilde tasarlandığı da ilave edilebilir. Çoğu kişinin Samsung Galaxy Note 5 ile Note 7 serisinin aynı özelliklere sahip olması düşüncesiyle hareket ettiği ve bu anlamda Samsung Note 7’nin biraz daha profesyonel olarak değerlendirilmesine sebep olduğu söylenebilir. Fakat Samsung Note 7’nin sadece Note 5’e oranla değil; tüm telefonlara karşı yeni özelliklere sahip olduğu ve kıyaslanamayacağı da belirtilmelidir. Telefon güncelleme ve işletim sisteminin yeni versiyonuyla, ayrıca telefonun kullanıcılara kullanım kolaylığı sağlamasıyla da farklı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiği vurgulanabilir.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ