Kanguru Haber

Erkekler, Doğru Kadını Bulana Kadar Kaç Para Harcıyor?

Erkekler, Doğru Kadını Bulana Kadar Kaç Para Harcıyor?

İngiltere’de yapılan araştırmaya göre, bir erkek kendisine damatlığı giydirecek doğru kadını bulana kadar “cüzdanını oldukça hırpalayan” 13 ilk buluşma, 11 romantik yemek ve 7 başarısızlıkla sonuçlanan deneme yaşıyor.

Araştırmaya göre yetişkin bir erkek, “Bayan Doğru kişi”yi bulana kadar 2-3 yıl süren flört ve nişanlılık dönemlerinde toplamda 40 bin lira harcıyor.

-Nişan öncesi…

Ortalama 50 lira değerinde çiçek veya çikolata gibi mutevazı bir hediyeyle ilk buluşmaya giden erkeklerin bütçesi, en fazla ilişkinin başlangıç günlerinde zorlanıyor. Sevgiliyi etkilemek için maliyetli buluşmalar ve hediyeler en çok bu dönem içinde alınıyor ve ortalama olarak 5 bin lira harcanıyor.

İlişkinin ilk 12 ayında pek çok bekar, buluşmalar için 13 bin 500 lira harcıyor. Her buluşmanın ortalama maliyeti de 280 lirayı buluyor.

İkinci yıl ise, ilişkinin oturmaya başlaması ve boşa vakit geçirmelerin azalması neticesinde maliyet belirgin bir şekilde 4 bin 500 lira kadar düşerek 9 bin lira seviyelerine geriliyor. İkinci yıldaki her buluşmada erkeğin cebinden 225 lira çıkıyor.

Araştırmaya göre erkekler bu dönemde flörte harcanan parayı sokağa atılmış olarak kabul etmiyor. Bu paranın bir bölümü güzel giyinmeye, cilt bakımına, kuaföre ve spora harcandığı için aslında kendilerine yaptıkları bir yatırım olarak görülüyor.

Hatta “Sizin verdiğiniz hediyeler onda kalırken, onun hediyeleri de sizde kalıyor ve aslında para çok da çarçur edilmemiş oluyor” görüşünü savunanlar da bulunuyor.

Bu güzelliği yüksek günleri daha düşük faturalarla geçirmek isteyen erkekler genelde online alışverişi tercih ediyor. İngiliz erkekleri, internetten yapılan alışverişleri daha da ucuzlatacak püf noktaları kaçırmıyor.

-Nişan sonrası da masraflı…

Nişan yüzüğünü parmağa taktıktan sonra flörte harcanan paranın sıfırlandığını veya çok azaldığını düşünenler yanılıyor. Erkekler, nişan ile nikah arası dönemde de ortalama 12 bin 500 lira harcıyorlar. Nişanla nikah arası dönemde hiç para harcamayanlar da yok değil. Bu kişilerin dörtte biri flörte harcayacakları parayı biriktirerek daha güzel bir düğün yapmayı hedefliyor.
5 erkekten biri kız arkadaşıyla tatile çıkıyor ve yaklaşık 3 bin 200 lira harcıyor. Dolayısıyla bu tip pahalı gezmeler, sinemaya gitmek kadar yaygın değil.

-Çok para garanti değil…

Ayrıca çok para harcamak başarının garantisi değil. Araştırmaya göre erkeklerin yüzde 25’i başarısız bir buluşma sırasında tuvaletten arkadaşlarını arayarak veya masanın altından SMS atarak kendilerini hemen aramalarını ve sahte bir aciliyet veya özür yaratarak kurtarılmalarını istiyorlar.

Evlenene kadar yapılan flörtlerin maliyeti:

  • Doğru kadını buluncaya kadar yapılan ortalama 13 ilk buluşmanın maliyeti: 5.000TL
  • İlişkinin ilk yılı: 13.500TL
  • İlişkinin ikinci yılı: 9.000TL
  • Nişandan evliliğe giden süreçte buluşmalar ve hediyeler: 12.500TL
  • Buluşmalar ve hediyelerin toplam maliyeti: 40.000 TL

Kaynak: Avantajix.com

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ