Kanguru Haber

En Sağlıklı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

En Sağlıklı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Bir tavuk göğsü ve bir tavuk butunu 4-5 bardak soğuk su ile haşlayın. (Haşlama suyunun içine bir adet soğan ve bir adet havucu küp şeklinde doğrayarak ilave edebilirsiniz).

Haşlanan tavuk etlerini küçük parçalara ayırıp, tekrar haşlama suyunun içine koyun.

4 çorba kaşığı yulafı (yulaf kullanmamızın nedeni, beta glukan içeriği sayesinde bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu katkısıdır) soğuk suyla ıslatın. -Yulaf istemiyorsanız, tel şehriye de kullanabilirsiniz.- 10-15 dakika bekledikten sonra tavuk suyu ve etinin bulunduğu tencereye ekleyin.

Tuz, taze çekilmiş karabiber ve arzunuza göre zerdeçal veya kırmızı biber ilavesiyle kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.

Üzerine ince kıydığınız maydanoz serpip, limon suyu sıkarak tüketebilirsiniz.

Bu şekilde pişirerek, bağışıklık sistemini güçlendirici ve besleyici bir tavuk çorbası hazırlamış olursunuz. Yulaf yerine şehriye veya sadece sebze kullanarak da hazırlayabileceğiniz bu çorbayı blenderdan geçirerek ek besine başlamış, 8 ayın üstündeki bebeklerin beslenmesinde de kullanabilirsiniz.

Bu tarif Banvit‘in katkılarıyla hazırlanmıştır.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ