Kanguru Haber

Diyet Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Madde

Diyet Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Madde

Her pazartesi bir çoğumuz için diyete başlama günüdür. Bazılarımız başlar, bazılarımız ne yazık ki salı günü bu fikirden vaz geçerler. Diyetisyen Nesrin Eriş, diyete devam edenler için dikkat edilmesi gereken 5 maddeden bizlere bahsetti.

Diyette en çok dikkat etmemiz gereken 5 madde

  1. 5 grup besini(ekmek, et, süt-yoğurt, sebze-meyve ve yağ-şeker) içeren dengeli bir diyet olmalıdır.
  2. Diyet ürünleri mümkün olduğu kadar az içermelidir. Örneğin yağsız süt, yoğurt, peynir gibi ürünler hayat boyu tüketilemez. yeniden normal beslenmeye döndüğünüzde aradaki farkı hesaplayamazsınız ve aynı besinleri tüketmenize rağmen kilo almaya başlarsınız.
  3. Düşük kalorili veya tek besin grubu içeren diyet programları metabolizmanızı kıtlığa sokmaktan başka bir işe yaramaz. Bu diyetler sürdürülebilir değildir. Kısa zamanda zayıflayabilirsiniz ancak normal almanız gereken kaloriye çıkmanıza olanak sağlamazlar. En ufak kaçamağınızda bedeli kilo almak olur. Beraberinde vücudunuzda besin öğeleri yetersizliği oluşturması da çabasıdır.
  4. Yavaş yemek yiyin. Tabağınızı daima dörde bölün. İlk çeyreğini 15 dakikada yiyin. Daha sonra hızla tüketmeye başlasanız bile son çeyrekte gerçekten doyduğunuzu ve yemek istemediğinizi göreceksiniz.
  5. Bağırsaklarınızın çalışmasını sağlamak amacı ile üretilen bitki çaylarını tüketmeyin. Bu çaylar bağırsak floranızın bozulmasına bir süre sonra içseniz bile fayda etmemeye başlar.

Aynı zamanda da kalıcı kilo vermek için de, kişiye özel diyet programına sahip olmamız, sağlık durumumuz, yaşımız, aktivitelerimiz, sosyal hayatımız, besin tercihlerimiz, öğün düzenimiz ve cinsiyetimizin de göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çizen Nesrin Eriş, bu bilgiler ışığında bir çoğumuzun daha bilinçli olarak diyet yapmasını sağlayacaktır.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ