Kanguru Haber

Diyet Listesi Nasıl Olmalıdır?

Diyet Listesi Nasıl Olmalıdır?

Günümüzde kilo vermek için pek çok hazır diyet listesi bulmak mümkündür. Hazır diyet listeleri, herhangi bir sağlık sorunu olmayan bireyler tarafından uygulanabilirler. Ancak yine de diyet yapmadan önce bir diyetisyene başvurmak, hem sağlık açısından hem de sonuca emin adımlar ile hızlı bir şekilde ulaşmak için oldukça önemlidir. Yine sağlıklı kilo vermek için herkesin kendisine uygun bir diyet listesi takip etmesi gerekmektedir. Çünkü bütün gün boyunca masa başında oturan birisiyle hareketli birinin harcadığı kalori aynı değildir. Bu nedenle diyet listelerine mutlaka egzersiz de eklenmelidir. Peki, ideal bir diyet listesi nasıl olmalıdır?

Diyet Listesi Hazırlarken Bunlara Dikkat Edin!

Günlük Kalori Miktarı Azaltılmalı
Kilo vermenin ilk kuralı daha az kalori almaktır. Bunun için diyet listenizi hazırlarken kalori miktarını iyi ayarlamalısınız. Yediğiniz porsiyonları küçülterek günde 1-2 öğün yemek yerine 4-5 öğün yemeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Sık sık yemek yemek kan şekerinizin düşmesini engeller ve daha az yiyerek doyabilirsiniz.

Bol Su İçmelisiniz
Bir diyet listesi mutlaka bol su içermelidir. Çünkü su metabolizmayı hızlandırır ve sindirim sistemini düzenler. Ayrıca vücuttaki yağları yakar ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Bu anlamda özellikle yemeklerden önce bir bardak ılık su içebilirsiniz. Böylece midenizde hacim yaratarak daha az yediğiniz halde kısa sürede doygunluk hissedebilirsiniz.

Bunların yanında diyetlerin en önemli düşmanı tatlı yeme isteğidir. Eğer canınız tatlı yemek isterse çubuk tarçın, limon, elma sirkesi ve balı ılık suyun içerisinde karıştırarak için. Bu, tatlı istediğinizi bastırır ve gereksiz kalori alımının önünde geçer. Yine sabahları uyanır uyanmaz bu suyu içmek vücudunuzun yağ yakmasını hızlandıracaktır.

Doğru Besinleri Seçin
Hemen her besinin kendine göre bir kalorisi vardır. Diyet listesi hazırlarken yeterli vitaminleri alamamaktan korkarak daha fazla kalorili besinler tercih etmek kilo almanıza neden olabilir. Oysa az kalorili besinler tüketerek vücudunuzun ihtiyacı olan besinleri alabilirsiniz. Bunların yanı sıra yeşil çay, ada çayı ve rezene gibi bitki çaylarını da tüketebilirsiniz. Bu çaylar, ödem söktürücüdür ve varsa vücudunuzdaki şişkinliği alırlar.

Diyete Başlamaya Hazır mısın…
Hak ettiğin hayatı yaşamaya başlamak için Diyetisyen ile Kilo Verme Seanslarına Bugün Başlayın. Appvice Online Diyetisyen Uygulaması Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinin.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal  medyada  paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi  Twitter  üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden  @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ