Kanguru Haber

Dilek Birgen “Anne-Çocuk Aşkı Her Şeyin Üstünde!”

Dilek Birgen “Anne-Çocuk Aşkı Her Şeyin Üstünde!”

Dilek Birgen 14 yıldan beri Club Catamaran’ı başarıyla işletmekte. Club Catamaran Avrupa’nın sayılı clublerinden. Dünyanın en ünlü yerli ve yabancı; dj ve sanatçılarıyla her yıl partiler düzenlemekte. Dilek Birgen; gece hayatında club idare eden tek kadın işletmeci. Yıllardır başarıyla bu alanda adından söz ettirmekte.

Annelik duygusunu 30′ lu yaşlarında tadan Dilek Birgen ile anne çocuk ilişkilerini ve çocuklarını büyütürken hassasiyet gösterdiği konular üzerine konuştuk.Kadının belli bir yaşa gelmesi ile doğanın da annelik sürecine hazırlandığını söyleyen Birgen ilk çocuğu Alp’den sonra kızı Maya’nın doğumuyla mutluklarının arttığını söyledi.

Ailelerin genel olarak büyük çocuğa kardeş sorumluluğunu yüklemelerinin hem çocuk hem de kardeş ilişkilerinde yaratacağı sorunlarını önlemek için” Alp’e ilk söylediğim şey ,Maya’ya bakmak zorunda değilsin. Maya ağlıyorsa müdahale etme,sen değil biz çözeriz” dediklerini anlatan Birgen bu şekilde önlem aldıklarını ve ilerleyen süreçte kardeşlerin aralarında çok iyi anlaşıp, aralarında hiçbir sorun yaşamadıklarını iletti.

Annelik çalışma hayatınıza nasıl yansıdı ?

Annelik ruhu ekibime de yansıdı. Çoğu personelim en az 10-15 seneliktir. Onlarla yakından ilgilenir,ailelerine kadar yardım ederim. Kazandığımı paylaşmayı çok seviyorum. Eylülde kuracağım vakıf ile yardım çalışmalarımızı hızlandırmak ve planlı, programlı şekilde devam ettirmek istiyoruz…

Çalışmak üzerine yoğunlaşan bir insanım. Çalışmaktan inanılmaz keyif alıyorum. Ama aynı zamanda öğrenmek, kendimi yetiştirmek üzerine de adımlar atıyorum. İTÜ Turizm Otelcilik mezunuyum. Şu an psikoloji bölümü üçüncü sınıf öğrencisiyim. University of Phoenix’te online olarak okuyorum…

Çocuklarınız için dilekleriniz nelerdir ?

Dilerim alanında başarılı olduğu, yeteneğini de bizim keşfettiğimiz bir meslek dalında çalışır. En büyük duam, vicdanlı, ahlaklı ve saygılı bir çocuk olması. Ben örf ve adetlerime bağlıyım; geleneksel bir yapım var. Onların da aynı şeyi devam ettirmek istiyorum yani aile kavramından asla yoksun olmasın. 20-25 yaşına geldiklerinde kendini taşıyabilen, sakin, kuralları ve iç disiplini olan bireyler olmalarını diliyorum.

Çocukla çok vakit geçirmek mi, kaliteli zaman geçirmek mi sizin için daha önemli?

Ben annelerin çocuklar için saçını süpürge etmelerini doğru bulmuyorum. Bu, çocuk için de iyi bir tutum değil. Anne kendine zaman ayıracak, kendine bakacak, mutlu olacak, bu da çocuğu mutlu edecek. Birlikte geçirdikleri zamanı da dolu dolu yaşayacaklar. Maya ve Alp ile ilgilenirken sadece onlarla ilgilenirim. Bütün dikkatimi, sevgimi onlara veririm. Yıllardır da çalışıyorum, çocuklarım olduğu için hayattan kopmadım.Sorumluluk sahibi çocuklar olarak yetiştirmeye çalışıyorum. Ama bunu sert bir disiplinle değil tatlı tatlı yapmaya gayret ediyorum.

Mutlu olmaları benim için çok önemli. Hayatta mutlu olacakları yollarda yürümelerini, bu doğrultuda tercihler yapmalarını isterim, bütün anneler gibi… Sabah okula gitmeden birlikte geçirdiğimiz bir saatimiz var. 10 dakika yatak keyfi, boğuşma, sarılma, gıdıklama seansı; 10 dakika kıyafet seçme, giyinme, yüz yıkama; 15 dakika kahvaltı. Ve biraz da oyun. Alp okuldan 17:00’de geliyor. 17:00 olamasa da en geç 19:00’da evde olmaya çalışıyorum ve uyuduğu saat olan 21:00’e kadar birlikteyiz. Hafta sonları ise tamamen bizim. Oyun alanlarına, tiyatroya ve sinemaya gitmekten büyük keyif alıyoruz. Yazları saat 13.00 gibi kalkıyorum. Haziran Temmuz Ağustos aylarında yaşam tarzım bu. Akşam onları yatırıp ,ondan sonra klube gidiyorum. Saat 18:00 de spor saatimiz, çocuklarımla bir araya geldiğimizde spor yapıyoruz,ortak paylaşımlarla evde güzel vakit geçiriyoruz.

Çocuğunuzla nasıl zaman geçiriyorsunuz?

Hayatımı hiç kısıtlamıyorum. Ben nereye Alp ve Maya oraya. Arkadaşlarımla buluşunca onlarda benimle geliyor. Alışverişi beraber hallediyoruz. Onlarda benimle olmayı çok seviyor. Bu yüzden hiç kısıtlayıp evde bırakmıyorum.

Anne olmak hayatınıza ne kattı ve hayatınızda neyi değiştirdi?

Geçmişe oranla daha cesur, daha korumacı oldum. Bir yandan da objektif olmayı öğrendim. Maya yuvaya giderken psikoloji okudum,.Çocuklarımın hayatıma çok fazla güzellik kattığını söyleyebilirim. Anne – çocuk aşkının her şeyin üstünde olduğunu öğrendim.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal  medyada  paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi  Twitter  üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden  @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ