Kanguru Haber

Değişime Hazır Mısınız?

Kanguru Haber

Kanguru Haber

M.Ö 535-475 yılları arasında Efes’de yaşamış olan filozof Herakleitos “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” diyor. Değişmekten ve değişimden korkmayın!

Kurumlardaki değişimler doğru adaylar ve kadrolarla yapıldığında tüm toplumu kucaklayan bir ortam yaratabiliyorlar. Son zamanlarda mesleki dernekler, odalar yönetim değişimi için seçimler yaptılar. Demokratik bir ortamda mesleklerini ileriye götürebilecek yönetimleri seçtiler.

Geçmişte yapmış olduğum, bana çok katkısı olan Tıbbi Mümessilliğinde de önemli gelişme var. Tıbbi Mümessilleri önemli bir seçim bekliyor. Tıbbi Mümessil Derneği‘ni önümüzdeki Eylül ayında anlamlı büyük değişim bekliyor olacağına inanıyorum.

Resmi olarak 2014 yılından beri dernek, sürekli mesleki birlik ve dayanışma mesajları veriyor. Tüm Türkiye’yi kucaklayamadılar. Belli bir bölgenin derneği olmayı tercih edilmesi yönetimin başarısızlığını bir kez daha ortaya koydu.

Yönetim yapılan eleştirileri “kişisel husumet” diyerek başarısızlıklarının üzerini örtmesi saha kadrolarını dernekten soğuttu.

Daha önce ki yazılarımda bellirtmiştim. Mesleki anketler bağımsız kuruluşlar tarafından yapılmalı ve onaylamalıdır. Google Docs ile yapılan anketler tarafsız değil! Taraflıdır. Hiçbir kuruluşun işine yaramaz.

Tıbbi Mümessil iyi bir araştırmacıdır. Kullanabilecekleri en önemli tanıtım olan sosyal medya ayağında ise gündem takip etmedikleri çok belliyor. Meslektaşlarımızın vefatı anında derneğe üye ol mesajları çok kırıcı ve anlamsızdı.

Derneğin iyi yaptığı şeyler yok mu? Yönetim içinde başarılı kişiler yok mu?

Derneğin kuruluşunda önemli bir adım atmış ve tüm platformlarda kendini gösteren bir kişi var. Bu kişiyi çok yakından takip ediyorum.

Adana Bölgesinde çalışan Atay Dumlu, bir mesleki dernekten beklenenleri bölgesinde fazlasıyla uyguluyor. Meslektaşlarına kişisel eğitimler aldırıyor. 14 Nisan Tıbbi Mümessil Günü’nde bile çevre illerden meslektaşlarını birlik beraberlik içinde tuttu.

Sadece mesleki değil! Aynı zamanda bölgesinde bulunan şehitliklerin düzenlemesinde faaliyet göstererek tam STK üyesi olduğunu gösterdi.

Mesleğine olan aşkıyla Eylül ayında değişimin en önemli parçası olacaktır. Tıbbi Mümessiller için önemli bir model olacağına inanıyorum.

Mesleği için çalışan, eleştirileri “kişisel husumet” olarak değerlendirmeyen bir yönetim kadrosu çıkması dileklerimle…

Saygılarımla

Bülent Vural
Kanguru Haber Editörü

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ