Kanguru Haber

Çipli Kimlik Kartı Güvenlik Özellikleri

Çipli Kimlik Kartı Güvenlik Özellikleri

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve tüm hazırlıkları tamamlanan çipli kimlik kartları için yasal düzenlemenin de yapılmasıyla artık sona yaklaşıldı.

Çipli Kimlik Kartlarını İlk Kez Kırıkkale’liler Kullanacak
Gelecek ay pilot il Kırıkkale’de dağıtılmaya başlanacak olan çipli kimliklerin yıl sonuna kadar tüm illere yaygınlaştırılması ve üç sene içerisinde tüm vatandaşlara dağıtılması bekleniyor.

Çipli Kimlik Kartının Özellikleri
Çipli kimliklerin arka plan görsellerinde, ülke tarihinin ulusal ve tarihi değerlerine de göz ardı edilmedi. Selçuklu ve Osmanlı’dan izler taşıyan kimliklerde Cumhuriyetin modern çizgilerine de yer verildi. Türkiye’nin dünyadaki temsil rengi olan turkuazın ağır bastığı kimlikler, kadın erkek ayrımı olmaksızın tek renk ve tasarımda olacak; ayrıca vize istenmeyen ülkelerde pasaport yerine de kullanılabilecek.

Yüksek Güvenlik Özellikleri;
Çipli kimlikler, yalnızca kimlik kartına özel tasarım ve üretimle, şifreli grafik tasarımlar, DNA’ya sahip mürekkepler, mikro ve nano yazılar gibi onlarca güvenlik özelliği taşıyor. Vatandaştan alınan biyometrik veriler karta yazılmak üzere TÜBİTAK’ın geliştirdiği Kartlı Yönetim Sistemi Yazılımı’na gönderilecek ve tüm bilgiler gizli kalacak.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ