Kanguru Haber

Cep Telefonu İle Tanıtım Filmi Çekilir Mi?

Cep Telefonu İle Tanıtım Filmi Çekilir Mi?

Facebook, Twitter, Instagram ve Snapchat gibi sosyal medya platformları video yayınlanmasına imkan veriyor. Sosyal Medya üzerinden bir tanıtım videosu yayınlamak istiyorsunuz.

İmkanlarınız kısıtlı ne yapmalısınız? Öncelikle kaliteli bir videonun özelliklerini öğrenmeyle başlayalım. İyi bir  tanıtım filmi çekimi için metin yazımı, oyunculuk, sahneleme, ışık ve ses gibi önemli unsurlar öne çıkıyor. Ama sosyal medya üzerinde yayınlayacağınız videonuz için sadece iki unsur çok önemlidir. Bu iki unsurun görüntü kalitesi ve ses olduğunu sakın unutmayın.

Videonuz hazırlarken bazı donanımlara ihtiyacınız var. iPhone 5 ve üzeri modelleri tercih edebilirsiniz. Full HD ve 4K videoların çekimi yapabilirsiniz. Android işletim sistemli bir telefon kullanıcıysanız. Yeni telefon modelleri istediğiniz kaliteli videoları çekmenize yardımcı olacaktır. Önemli bir uyarı yapalım. Videonuzu çekerken dik değil; yatay olarak çekim yaparsanız, videonuzu işlemeniz daha rahat olacaktır. Videonuzu çekerken bir tripod kullanmanızı öneririz. Çünkü en profesyonel video görüntüleri, titremeyen ve sabit duran kameralardan alabilirsiniz. Bütçenize uygun bir cep telefonu tripodu alabilirsiniz. Kaliteli bir ses kaydı için bir yaka mikrofonu almanızda fayda var.

Videolarınızı mobil olarak düzenleyebileceğiniz ücretsiz ve ücretli programlara sahip olmalısınız. iOS işletim sistemli telefonlar için ücretsiz sunulan iMovie programnı kullanabilirsiniz. Android işletim sistemli telefonlar için ise ücretsiz Power Director programını kullanabilirsiniz. iOS ve Android işletim sistemli telefonlarda heyecan dolu videolar düzenleyebileceğiniz Pinnacle Studio programını kullabilirsiniz.

Videonuzu bilgisayarınızda da düzenleyebilirsiniz o zaman MAC için iMovie yine ücretsiz gelen bir uygulama, Windows için Windows Movie Maker ücretsiz ve çok kolay kullanımı olan bir video düzenleme programıdır. Ücretli olarak Wondershare Filmor ve Lightworks programlarını seçebilirsiniz.

Eğer sizlerde profesyonel, stratejik ve yaratıcı videolara ihtiyacınız için çözüm arıyorsanız. Video pazarlama ajansı Vimark çözüm ortağınız olacaktır. Vimark, Kurumsal film ve tanıtım filmleri çeken bir ajans. Vimark’ın Videa, Vicreate, Visound, Viplay, Vipatners ve Vidigital başlıklarında hizmetler sunuyor. Video pazarlamasında Tanıtım Filmleri, Event Çekimleri, Fayda Videoları, İnfografik Videoları, Müşteri Memnuniyeti Videoları ve Ürün Videoları hazırlıyorlar.

Kaliteli bir video pazarlama için kaliteli videolarınız olması firmanızı üst seviyelere taşıyacaktır.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ