Kanguru Haber

Atay Dumlu “Aynı Yolda Birlikte Güçlüyüz”

Atay Dumlu “Aynı Yolda Birlikte Güçlüyüz”

MÜDAD Yönetim Kurulu Başkanı Atay Dumlu 22 Ekim 2016 tarihinde Ankara’da yapılan seçimden başarılı olarak çıktı. Mümessil Dayanışma Derneği daha önce Ankara’daydı. Şimdi derneğin merkezini Adana’ya taşımışlar.

Kule Canbazı (www.kulecanbazi.com) ve Kanguru Haber‘de MÜDAD ve Tıbbi Mümessillik hakkında çok yazılar yazdığım için derneği  faaliyetlerini yakından takip ediyorum. Geçenlerde paylaşmış olduğu yazıları okuduğumda şaşırdım. Kendisine daha fazla kitle aktarmak için bir röportaj teklifinde bulundum. Memnuniyetle sorularımı cevaplayabileceğini belirtti.

Kanguru Haber: Kaç yıldır sektörde çalışıyorsunuz? Hangi firmalarda çalıştınız?

Atay Dumlu: 21 yıldır ilaç sektöründe çalışıyorum. Uzun yıllar Nobel İlaç ve sonrasında Bikar ilaçta iş hayatıma Adana’da  devam ediyorum…

Kanguru Haber: MÜDAD’ın kurucu üyelerinden birisiniz. Seçim süreci boyunca neler yaşadınız?

Atay Dumlu: Açıkçası yola çıkarken bir hayalimiz vardı.Tüm meslektaşlarımızı bir çatı altında toplamak ve birlik, beraberliği sağlamak gayesinde kenetlenmiştik. Toplumumuzda tam oturmamış STK kültürü başlangıçta dezavantajımızdı. İlk kurucu yönetimle kendimizi meslektaşlarımıza anlatmaya çalıştık. Seçim sürecinde yeni yönetim ekibindeki arkadaşlarımla meslektaşlarımızın ihtiyaçlarına odaklı bir yol haritası belirleyerek ‘söz veriyoruz’ sloganı ile zorlu yolumuza çıktık…

Kanguru Haber: Seçim boyunca sektör çalışanlarına vaatlerde bulundunuz. Neler gerçekleştirdiniz?

Atay Dumlu: Söz veriyoruz sloganıyla çıktığımız yolda verdiğimiz sözler çerçevesinde 8 adet il temsilciliği yönetimleri oluşturulması sağlanırken derneğimizin yerelde arkadaşlarımızın problemlerime daha yakın olmayı ve yerel programlar üretmelerini sağladık.

Ayrıca son günlerde meydana gelen ziyaret yasakları ile alakalı 15 üniteye yasal başvuruda bulunarak ziyaret yasakları kaldırtılmış olup mesleğimize hakaret içerikli haber yayınlayan yerel bir gazete hakkında kanuni takip başlatılmış ve süreç takip edilmektedir.

Bunun yanında Kızılay kan ve doku bağışı kampanyaları, kurum ve stk ziyaretleri, ihtiyaç sahibi Çanakkale Ayvacık depremzede ve Suriyeli ailelere uzatılan yardım eli kampanyaları ve ağaç dikme kampanyası ve bazı illerde tanışma toplantıları düzenlenmiştir.

Kanguru Haber: Firmalar ile ya da İlaç sektörünü temsil eden kuruluşlarla bir araya gelecek misiniz? Davet aldınız mı?

Atay Dumlu: Bu konuda önceliğimizi derneğimizin yapılanması ve üye sayısının artması konusuna verdik. Zira paydaş kuruluşlar sizi muhatap almadan ne kadarlık bir kitleyi temsil ettiğinizi özelikle de kaç üyenizin olduğunu  sorguluyor. 1000 üyeli MÜDAD ile sektörde sesimizi çıkarmaya mesleğimizi savunmaya çalışıyoruz. İlaç sektörü temsilcileriyle ilerleyen dönemde diyalog kurarak mesleğimizin sorunlarını ve geleceğini ele alacağımız sektörümüz paydaşlarımızın da geniş katılım sağladığı  bir çalıştay yapmayı planlamaktayız…

Kanguru Haber: Mümessil Gruplarından bir çanta arkadaşımız “14 Nisan tıbbi mümessiller gününü resmi olarak kutlanması için resmi başvuru yapılacak mı? Tüm Türkiye genelinde böyle bir etkinlik düşünülüyor mu,basın ve yayın organları (ulusal ve yerel) kullanmayı düşünüyormusunuz. Resmi makamlar,siyasal partiler,sivil toplum örgütlerinden bu günü kutlamak ve destekçi olmalarını sağlamak için görüşme yapmayı planlıyormusunuz?” soruları var. Cevaplar mısınız?

Atay Dumlu: 14 Nisan Tıbbi Mümessiller Günü ilk defa MÜDAP (Mümessil Dayanışma Platformu) olarak bizlerin başlattığı bir organizasyonla 2013 yılından itibaren kutlanmaya başladı. Bu konuda dernekleşmenin ve birarada olmanın gücüyle resmi makamlarla görüşerek resmi olarak da bugünu onaylatmayı hedeflemekteyiz. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz ay MÜDAD ismini marka tescilini aldık. İnşallah meslektaşlarımız destek olur ve üye olarak bize güç verirlerse 14 Nisan’ın yurdumuzda her yıl Tıbbi Mümessiller Günü olarak kutlanması  konusunun takipçisi olacağız…

Atay Dumlu: Bu yıl yapacağımız bazı projelerimiz;

  • Ziyaret yasağı konulan ünitelerle hukuki mücadele, özellikle bu konu ile ilgili esas muhattap Sağlık Bakanlığı ile direkt görüşüp konunun esas çözümü noktasında bir sonuç elde etmek.
  • Derneğimizin yerelde temsili edilebilmesi için toplam 30 ilde şube yönetimlerin oluşturulması
  • Tıbbi Mümessil Calıştayı
  • 14 Nisan Tıbbi Mümessil Günü etkinlikleri
  • İş arayan arkadaşlar için ilanları yayınladığımız Müdad Kariyer sayfası
  • Eğitim seminerleri
  • İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım kampanyaları,
  • Kızılay kan bağışı kampanyaları
  • Çeşitli il ve Bölgeler de her meslektaşımız için 10 fidan toplamda 200.000 fidanı bulacak  MÜDAD hatıra ormanları
  • Yapacağımız faaliyetlerden bazılarıdır. Çok yakın bir süre için de sadece üyelerimizin ve ailelerinin yararlanacağı online alışverişler olduğu gibi kasadan alışverişlerde de indirim sağlayacak ve her alışveriş sonrasın da puan kazandıracak. Türkiye’nin her yerinde geçecek bir indirim kartı projesine dahil olacağız bunu da çok kısa bir süre sonrasında üyelerimize ve meslektaşlarımıza duyuracağız .

Kanguru Haber: Eklemek istedikleriniz başka nelerdir?

Atay Dumlu: Tüm meslektaşlarımızı bize güç vermeleri için derneğimize üye olmaları çağrısında bulunuyorum.Güçlü olmamız, sesimizin gür çıkması için mutlaka birarada STK bilincinde bulunmalıyız.

Üye olmak sosyal medya da takipçi olmak anlamına gelmediğini vurgulamak isterim bizler sosyal medyadan çok fazla takipçi ile takip ediliyoruz fakat aynı oranda gerçek üyelerimiz mevcut değil .

Esas gerçekten üye olabilmek için www.mudad.org  e-üyelik sekmesinden formu doldurabilirler veya  Bölge , İl Temsilcilerine şahsen , hiç olmazsa mutlaka tüm Yönetim Ekibindeki ben dahil arkadaşlarımıza ulaşabilirler.

Unutmasınlar ki ” Aynı yolda birlikte güçlüyüz” diyerek sözlerimi bitiriyorum. Röportaj için Bülent Vural kardeşime tesekkür ediyorum.. Tüm Meslektaşlarıma  Saygı ve sevgilerimle .

Kanguru Haber: Biz teşekkür deriz. MÜDAD’ın yeni projelerinde de yanında olacağız.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ