Kanguru Haber

6. Sınıf Sosyal Bilgiler

6. Sınıf Sosyal Bilgiler

6. sınıf sosyal bilgiler dersi birbirinden önemli konular içermektedir. Bunları iyi şekilde öğrenmeniz okul hayatınızda yararınıza olacaktır. Konuları okulda öğretmenlerinizin anlatmasıyla bırakmamanız ve onların tekrarı için ekstra vakit ayırmanız öğrendiğiniz bilgileri aklınızda kalıcı hale getirecektir. Öğrenciler genellikle bu amaçla konu anlatımı ve soru bankası kitaplarını tercih etmektedir. Oysa buna alternatif olarak video ders içeriklerini de inceleyebilirsiniz. Her biri o alanda uzman ve deneyimli eğitimciler tarafından anlatılan dersler anlaşılır bir dille ifade edilir. Bu video içeriklerde öğrencinin konuyu iyi öğrenmesini sağlayan ipuçlarına da yer verilmektedir. Sosyal bilgiler 6. Sınıf için önemli olduğundan video çalışmalarına bu dersin konularıyla başlayabilirsiniz.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler

Sosyal Bilgiler 6. Sınıf Konuları

Araştırma yaptığınızda Sosyal bilgiler 6. sınıf konuları arasında birey ve toplum, kültür ve miras, insanlar yerler ve çevreler, bilim teknoloji ve toplum, üretim dağıtım ve tüketim, etkin vatandaşlık, küresel bağlantılar gibi başlıklar görebilirsiniz. Bunların her biri ünite şeklinde olup kendi içerisinde farklı sayılarda ve uzunluklarda video anlatımlarına ayrılmaktadır. Özellikle kültür ve miras ünitesi en fazla eğitim videosuna sahip ünite olarak bilinir. Bu ünitenin içerisinde destan ve yazıtlarda Türkler, İslamiyet’in doğuşu ve değişim, İslamiyet ve Türkler, Yeni Yurt Anadolu, Medeniyete yön veren yollar gibi konular yer almaktadır. Bunları incelediğinizde sosyal bilgiler 6. Sınıf konularının geniş bir içeriğe sahip olduğunu görebilirsiniz. Dolayısıyla her bir konuyu en iyi şekilde çalışmanız gerekecektir.

Sosyal Bilgiler 6. Sınıf Konuları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Videolu Konu Anlatımı

6. sınıf sosyal bilgiler videolu konu anlatımı başlığı altında tüm konulara güncel müfredata uygun şekilde yer verilmektedir. Bu konular anlatılırken eğlenceli ve anlaşılır ifadelerin kullanılması öğrencilerin sıkılmadan ders çalışabilmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda video içeriklerde en hızlı öğrenilebilen taktiklerin bulunması özellikle girilen sınavlarda işe yaramaktadır. 6. sınıf sosyal bilgiler videolu konu anlatımı eğitimlerinde her içerik seçkin öğretmen kadrosu eşliğinde hazırlandığından bunları çalışarak dersteki başarınız daha da artacaktır.

Sosyal Bilgiler Videolu Konu Anlatımı

Video eğitimlerde konuların yanı sıra sınavlarda daha önce çıkmış soru örneklerine de yer verilmekte ve böylece öğrenme düzeyinin biraz daha artması sağlanmaktadır. Bu ve buna benzer avantajlara sahip olmak için Tonguç Akademi tarafından hazırlanan 6. sınıf sosyal bilgiler videolu konu anlatımı içeriklerine göz atabilirsiniz. Akademi videoları yayınlandığı ilk günden bu yana büyük ilgi görmüş ve önemli başarılar elde etmiştir. Bu videolardan yararlanabilmek için tek yapmanız gereken Akademi’nin internet sitesine girmektir.

Tonguç Akademi sosyal bilgiler 6.sınıf video içeriklerine linke tıklayarak göz atabilirsiniz: https://www.tongucakademi.com/dersdetay/sosyal-bilgiler/28

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal  medyada  paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi  Twitter  üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden  @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ