Kanguru Haber

Twitter “Twitter Engage”i Tanıttı.

Twitter “Twitter Engage”i Tanıttı.

Yeni uygulama içerik oluşturanların kitle yaratmasına ve korumasına yardımcı oluyor.

İçerik oluşturanlar 140 saniyeye kadar videolarını Twitter’da paylaşabilecek. Yakın bir gelecekte de daha uzun Vine videoları geliyor

Twitter bugün, Twitter platformunda içerik oluşturan popüler kişilerin hem hayranlarıyla etkileşime girmelerine hem de kitlelerini korumalarına yardımcı olacak yepyeni bir uygulama geliştirdi. “Twitter Engage” adlı yeni uygulama; içerik oluşturan ve kitleler üzerinde etkileri olan isimlerin, etkileşimlerini daha kolay takip etmelerini ve attıkları tweet’lerin nasıl etkileşimler yarattığını öğrenmelerini sağlayacak yeni çözümler sunuyor.

Twitter’da etkili isimler arasından seçilenler, uygulama sayesinde doğrudan içeriklerini yükleyip bundan bir gelir elde edebilecek.

Twitter ayrıca herkesin 140 saniyeye kadar ki videolarını oluşturup paylaşabileceklerini ve özel olarak seçilen bir grup Viner’ların daha uzun Vine videolarına ilişkin beta testlerine başladığını da duyurdu. Vine aynı zamanda Twitter’ın “Amplify Open” programıyla Vine üzerinde para kazanma fırsatlarını da araştırıyor.

Twitter’daki İçerik Geliştiriciler İçin Ürün Geliştirme Başkanı Jeremy Rishel ve Vine’ın yeni genel müdürü Hannah Donovan da 23 Haziran Perşembe günü Anaheim, Kaliforniya’da herkesin katılabileceği sohbet seansları düzenleyecek. Sohbetlerde içerik geliştirenlerin Twitter ve Vine’dan hayranlarının sayısını arttırma ve anlamlı işbirlikleri kurma için en büyük faydayı nasıl sağlayacakları konuşulacak.

2016’nın başından itibaren video içerikli tweetler yüzde 50 artarken Twitter’ın yeni video ürünleri, içerik oluşturanların video oluşturmalarını hem kolaylaştıracak hem de yakın bir gelecekte karlı hale getirecek. Aynı zamanda bu popüler isimlerin hayranlarının da bu videoları bulmalarını ve de paylaşmalarını kolaylaştıracak.

Twitter CEO’su ve kurucularından Jack Dorsey, gelişmeyle ilgili olarak şunları söyledi: “Video, Twitter’da gerçekleştirilen anlık sohbetlerin her geçen gün daha fazla merkezine yerleşiyor. Videolara ve de bunu oluşturanlara çok fazla yatırımda bulunuyoruz. Twitter olarak; hem video geliştirenlerin ve Twitter’da etkili olan kişilerin kendilerine ait bir takipçi kitlesi oluşturdukları en iyi platform olmak hem de bu kişilerin Twitter’da daha kolay para kazanmalarını sağlamak istiyoruz. Tabii ki yakın bir gelecekte Vine’da da gelir elde etmelerini arzuluyoruz.

Vine Genel Müdürü Hannah Donovan ise, “İçerik oluşturanlar, bizim eğlence kitlemizin tam kalbinde yer alıyor. Bizi eğlendiriyorlar, bize ilham veriyorlar ve en önemlisi de bir kültür oluşturuyorlar. Bu da hem saygıyı hem de devasa bir desteği hak ediyor. Bugünkü açıklamalar da buna yönelik önemli bir adımdır” dedi.

Güncellemeler dahilinde; içerik oluşturanlar ve hayranları için aşağıdaki unsurlar var:

Twitter Engage: “Twitter Engage”, içerik üreten ve kitleleri etkileyen kişilerin hem hayranlarıyla etkileşime girmelerine hem de kitlelerini korumalarına yardımcı olacak yepyeni bir uygulamadır. Uygulama; içerik oluşturan kişilerin, etkileşimlerini daha kolay takip etmelerini ve tweet’lerinin etkileşimlerini öğrenmelerini sağlayacak yeni ve hatasız çözümler sunuyor. Uygulamadaki diğer araçlar, içerik oluşturanların yüksek profilli etkileşim fırsatlarını tespit etmelerini sağlayacak öneriler içeriyor. Ayrıca araçlar sayesinde etkili @mention’lar ve takipçiler de daha rafine bir şekilde görüntülenebilecek. Twitter Engage şu an için yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıma açık olacak.
“Engage” ile seçilen içerik oluşturucular, doğrudan uygulama sayesinde içeriklerini yükleyip gelire dönüştürebilecek.

Twitter ve Vine’da Daha Uzun Videolar: Herkes Twitter üzerinde daha uzun videolar paylaşabilecek ve Vine’da da daha uzun videolara rastlanabilecek. Kullanıcıların videoları daha öncesinde 30 saniyeyle kısıtlanmışken; bugün artık herkes Twitter’da 140 saniyeye kadar video oluşturup paylaşabilecek. Ve de daha küçük bir grup içerik oluşturucuyla başlatılan denemelerde, Vine’a da daha uzun bir video yükleyerek 6 saniyelik bir Vine çok daha büyük bir hikayenin fragmanı haline getirilecek. Vine aynı zamanda; içerik oluşturanların gelecekte gelir elde etme seçeneklerini güçlendirmek adına Twitter’ın “Amplify Open” programıyla oluşabilecek gelir fırsatlarını da araştırıyor.

Gelişmiş arama: Twitter bugün ayrıca, Twitter’da video ve Vine bulmayı kolaylaştıracak yepyeni bir video görüntüleme deneyimi daha duyurdu. Kendi zaman akışınızdaki bir video Tweet’ine veya Vine’ına tıklayan herkes, altında farklı video’lu tweet’lerin önerildiği tam ekranlı yeni bir arayüzle karşılaşacak.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ