Kanguru Haber

Dejavu’dan Yeni Single ve Konser Müjdesi!

Dejavu’dan Yeni Single ve Konser Müjdesi!

DEJAVU, hatırlayacağınız gibi Mayıs 2015’te çıkardıkları üçüncü albümleri”Dünya Varmış”  ile müzikseverlerle buluşmuştu.

Albümle birlikte konserlerde devam etti. Kanguru Haber olarak DEJAVU ile yeni projeleri ve müzik sektörü üzerine çok samimi bir röportaj gerçekleştirdik. Sorularımızı grup adına Müzik Yönetmeni Doğan Yılmaz cevapladı.

Röportajımızı Kanguru Haber adına editörümüz Bülent Vural gerçekleştirdi.

Bülent Vural : Öncelikle yapmış olduğunuz müzikte bağlama, ud, cümbüş kullandığınızı görüyoruz. Sizin yaptığınız rock müziği nasıl tanımlıyorsunuz?

DEJAVU: Bu topraklara ait enstrümanlar kullanıyoruz. Orta Doğu ve Balkanları kapsayan ut, buzuki de renk veriyor müziğimize.  Sert müzik yapıyoruz . Tabi ki bu albüm en yumuşak soundlu albümümüz oldu. 9/8 lik ritimlerden 5/8 aksak ritimlere müziğimizde yer veriyoruz.  Etnik ve sert bir birleşim var.  Dejavu kendine has bir tarzı yarattı aslında.  Yaptığımız müzik  yerel ve evrensel müziğin bir yorumu. Müzik sınırları kaldırır ve birleştirir ilkesi bizim müziğimizi anlatan en önemli yol…

Bülent Vural : Grup olmak kolay değildir diyebiliyoruz. Sizler grup olarak 17 yıldır hangi aşamalardan geçtiniz?

DEJAVU: Kurulduğumuz 1999’dan beri çok eleman değişti. Ancak grup kendine has yolculuğunu devam ettirdi. İşleri , eğitimi dolayısıyla ayrılan arkadaşlarımız oldu. Hepsiyle görüşüyoruz.  Uzun yolculuğumuzda herkesin çok değerli emekleri var. Her grup gibi bir çok sorunlar yaşadık . Prodüksiyon sorunları, müzik sektörü,  zor koşullar,  yanlı medya ve müzik firmaları, sermayenin hüküm sürdüğü alanda alternatif grupların çektiği sorunları fazlasıyla yaşadık. Ancak dünya bir sahne ve biz her yerdeyiz. Yeni single çalışmasına başladık. Sonbaharda sizlerle olacak.

Bülent Vural : “Dünya Varmış” albümünüzün ilk klibini “Duydum ki Unutmuşsun” şarkısına çektiniz. Gördüğümüz kadarıyla masraftan çekinmiyorsunuz. Diğer kliplerinizde aynı şekilde teknoloji içeren video klipler olduğunu belirtmek isterim. Bu tür klip çekilmesini sizler mi yoksa yapımcı firmamı belirliyor. Arkasındaki hikaye nedir?

DEJAVU: Tamamen bizim bakış açımızla oldu. Ve ilgili yönetmen dostlarımızla kararlaştırdık.  Ancak yeni kliplerde daha sadeleşebiliriz.

Bülent Vural - Doğan Yılmaz

Bülent Vural – Doğan Yılmaz

Bülent Vural : DEJAVU’ nun en önemli özelliği nedir?

DEJAVU: Dejavu tarzıyla, enerjisiyle, duruşuyla deli dolu bir gruptur. Ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, doğayı ve hayvanları koruyan, savaşa karşı, özgürlükten yana, muhalif, sempatik, sevecen, dinamik bir gruptur. Her şeyden önce  samimidir.

Bülent Vural : 2016 DEJAVU’ nun yılı olacak diyebilir miyiz? Dinleyicileriniz ve hayranlarınızı hangi sürprizler bekliyor?

DEJAVU: Bu hızlı gündem ve siyasetten dolayı biraz  umudumuz kırıldı. Müzik sektörü ve taraflı medya anlayışı bizi etkiliyor. Ancak sosyal medya üzerinden devam ediyoruz.  Dejavu, olağan seyrinde üretmeye devam edecek.  Öncelikle ülkemizde barış ve demokrasinin hüküm sürmesini temenni ediyoruz.  Önümüzde yıllar var, her yıl bizim ve  sevdiklerimizin. Sanat var olsun ve kazansın…

Bülent Vural : Konser takviminiz hakkında bilgi verir misiniz?

DEJAVU:  20 Mayıs İzmir Alsancak Volume de sahneye çıkacağız. Hemen ardından 22 Mayıs Bursa Barbar da sahne alacağız. Eylül ayında Denizli Imagine Bar‘da sahne almaya hazırlanıyoruz. Yaz sezonu konserlerini  sosyal medya sayfalarımızdan bildireceğiz. Yeni single çalışmasına giriyoruz.

Bülent Vural : Son olarak dinleyicileriniz ve hayranlarınıza iletmek istedikleriniz nelerdir?

DEJAVU: Konserlere gelsinler. Çok özledik onları. Yeni sezonda daha sık görüşeceğiz. Sizleri çok seviyoruz… 

Bülent Vural: Bu güzel röportaj için çok teşekkür ediyoruz.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ