Kanguru Haber

Abdi İbrahim Yönetim Kadrolarını Güçlendiriyor

Abdi İbrahim Yönetim Kadrolarını Güçlendiriyor

1912 yılından bu yana dokunduğu hayatları iyileştirmek için çalışmalarına ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Abdi İbrahim, 3 bine yakın çalışanıyla Türk ilaç sektörünün en büyük oyuncusu.

Geçtiğimiz yıl 100 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’nin en büyük biyoteknolojik ilaç üretim tesisi AbdiBio’nun temelini atan Abdi İbrahim, ilk kez Türkiye dışında üretime geçtiği Kazakistan Fabrikası’nın ardından Cezayir’de de ilaç sektörünün en modern fabrika yatırımına tüm hızıyla devam ediyor. Şirket 2020 vizyonu çerçevesinde belirlediği yurtiçi ve yurt dışı büyüme hedeflerine; yönetim kadrolarında yeni işe alım ve atamaları güçlendirerek emin adımlarla ilerliyor.

Abdi İbrahim’de yeniden yapılanan birimlerin başında Pazarlama ve Satış Genel Müdürlüğü geliyor. Dermatoloji, Endokrinoloji, Biyoteknoloji ve Onkoloji Müdürlüğü Bölümleri’ni kurarak Satış Pazarlama Bölümü’ne bağlı olan bölümlerin sayısını artıran Abdi İbrahim, ilgili birimler kapsamında çok sayıda atamalar gerçekleştirdi. Abdi İbrahim, 2011 yılında kurduğu ‘Reformed’ Şirketi’nde de bir transfer gerçekleşti.

2020 Vizyonu Kapsamında Geleceğin Ekipleri Kuruldu
Abdi İbrahim Solunum Bölüm Direktörlüğü’ne Tolga Kaya’yı transfer ederken, Reformed’in Pazarlama ve Satış Direktörlüğü’ne Şenay Erberdi getirildi. Çiğdem Şahinbaş Yılmaz Biyoteknoloji ve Onkoloji Müdürlüğüne getirilirken, Hicran Demir Dermatoloji Bölümü ve Helin Erdoğan Endokrinoloji Bölüm Müdürlüğü’ne atandı. Uluslararası Pazarlar Pazarlama Müdürü olarak görev yapan Aslı Çimen ise Stratejik Planlama Müdürü oldu. Abdi İbrahim bünyesinde Pazarlama ve Satış Etkinliği Direktörlüğü’ne bağlı Satış Eğitim Yöneticisi olarak çalışan Canan Aküzüm, Satış Eğitim Müdürü olarak atanırken, Murat Özgür Satış Etkinliği Müdürü görevine getirildi.

abdi-ibrahim-yonetim-kadrolarini-guclendiriyor-2-kanguru-haber-com-990x660

Tolga Kaya – Abdi İbrahim Solunum Bölüm Direktörü
İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 1997 yılında mezun olan Tolga Kaya, 2000 yılında ilaç sektörüne adım attı ve yaklaşık 2 yıl süreyle Mustafa Nevzat İlaç firmasında İhracat İş Geliştirme Müdürü olarak görev yaptı. 2002-2004 yılları arasında Sanovel’de Macrol Ürün Müdürü olarak çalışan Kaya, 2004 yılında Işık Üniversitesi’nde Executive MBA programını tamamladı. 2004-2013 yılları arasında Astra Zeneca firmasında sırasıyla; Seroquel Ürün Müdürü, Merkezi Sinir Sistemi Grup Ürün Müdürü, Solunum, Gastrointestinal & Enfeksiyon gruplarından sorumlu Pazarlama Müdürü ve Solunum, Kardiyoloji, Merkezi Sinir Sistemi, Gastroenteroloji, Onkoloji gruplarından sorumlu Satış Müdürü olarak görev yaptı. Kaya son olarak Abbvie İlaç firmasında Romatoloji grubundan sorumlu Bölüm Müdürü olarak çalıştı. Tolga Kaya Abdi İbrahim Solunum Bölüm Direktörü olarak görevine devam ediyor.

abdi-ibrahim-yonetim-kadrolarini-guclendiriyor-3-kanguru-haber-com-990x660

Şenay Erberdi – Reformed Pazarlama ve Satış Direktörü
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 1998 yılında mezun olan Erberdi, Yeditepe Üniversitesi’nde MBA Programı’nı tamamladı. İlaç sektöründeki kariyerine 2001 yılında Biosel İlaç’ta Grup Ürün Müdürü olarak adım atan Erberdi, sırasıyla; Berko İlaç’ta OTC Grubu’nda Pazarlama Müdürü, Kopaş Kozmetik’te Kıdemli Ürün Müdürü ve Ticari Pazarlama Müdürü, Ali Raif İlaç’ta Tüketici Sağlığı ve Kardiyovasküler & Diyabet İş Birim Müdürü olarak çalıştı. Son olarak Eczacıbaşı İlaç Pazarlama’da Tüketici Sağlığı İş Birimi Müdürü olarak çalışan Erberdi, bundan böyle Reformed’de Pazarlama ve Satış Direktörü olarak görev yapacak.

abdi-ibrahim-yonetim-kadrolarini-guclendiriyor-4-kanguru-haber-com-990x660

Çiğdem Şahinbaş Yılmaz – Abdi İbrahim Biyoteknoloji ve Onkoloji Bölüm Müdürü
Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 1990 yılında mezun olan Çiğdem Şahinbaş Yılmaz, daha sonra Moreno Enstitüsü’nde Psikodrama çalışmaları yaptı.1990 yılında ilaç sektörüne Servier’de Tıbbi Tanıtım Temsilcisi olarak adım atan Yılmaz, ardından Erkim İlaç firmasına geçerek burada 24 yıla yakın görev yaptı. Erkim İlaç’ta sırasıyla; Onkoloji Tanıtım Temsilcisi, Ürün Müdürü, Kıdemli Ürün Müdürü, Onkoloji Grup Müdürü ve Farma Bölüm Müdürü olarak görev alan Yılmaz, bu şirkette son olarak Medikal ve Pazarlama Müdürlüğü yaptı. Yılmaz, 2016 Ocak ayı itibariyle Abdi İbrahim Biyoteknoloji ve Onkoloji Bölüm Müdürü olarak görev yapıyor.

abdi-ibrahim-yonetim-kadrolarini-guclendiriyor-5-kanguru-haber-com-990x660

Hicran Demir – Dermatoloji Bölüm Müdürü
Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 1997 yılında mezun olan Hicran Demir Med İlaç (TEVA) da 2,5 yıl ürün müdürü olarak çalıştıktan sonra 2001 yılında Abdi İbrahim’de Ürün Müdürü olarak göreve başladı. Başta dermatoloji olmak üzere farklı terapotik alanlarda ve farklı ekiplerde sırasıyla Ürün Müdürü, Kıdemli Ürün Müdürü, Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Grup Müdürü, Bölüm Müdürü ve Tanıtım Müdürü olarak çalıştı. “2004-2006 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesinde MBA yapan Demir, Abdi İbrahim’de bundan böyle Dermatoloji Bölüm Müdürü olarak görevine devam edecek.

abdi-ibrahim-yonetim-kadrolarini-guclendiriyor-6-kanguru-haber-com-990x660

Helin Erdoğan – Endokrinoloji Bölüm Müdürü
İstanbul Üniversitesi Eczacılık Bölümü’nden mezun olan Helin Erdoğan, kariyerine Novartis’te Ürün Müdürü olarak başladı. Ardından Bilim İlaç ve Novo Nordisk‘te Ürün Müdürlüğü görevini sürdüren Erdoğan, sırasıyla Novo Nordisk Yakındoğu ve Ortadoğu Bölge Pazarlama Müdürü, Satış Etkinliği & Pazarlama Mükemmelliği Müdürü görevlerinde bulundu. Erdoğan bu görevleri süresince, farklı yıllarda Novo Nordisk Hindistan Pazarlama Müdürlüğü ve İsrail Pazarlama Direktörlüğü ile Yönetim Ekibi Üyeliği sorumluluklarını da üstlendi. 2014 yılından itibaren Abdi İbrahim ailesi bünyesinde Uluslararası Pazarlar Genel Müdürlüğü bünyesinde Pazarlama Müdürü olarak çalışan Erdoğan, Endokrinoloji Bölüm Müdürü olarak atandı.

abdi-ibrahim-yonetim-kadrolarini-guclendiriyor-7-kanguru-haber-com-990x660

Aslı Çimen – Stratejik Planlama Müdürü
Bilkent Üniversitesi İşletme ve Politika Bölümü’nden mezun olan Çimen, Kaliforniya’da MBA eğitimi ve sonrası Satış Yöneticiliği tecrübesinden sonra GlaxoWellcome‘da Management Trainee olarak göreve başladı. GlaxosmithKline’da Ürün Müdürü, Novartis Türkiye ‘de Kıdemli Ürün Müdürü olarak çalışan Çimen, Novartis’te ayrıca Bölge Satış Müdürü, İsviçre’de Global Marka Müdürü olarak çalıştıktan sonra Türkiye’de Stratejik Planlama & Pazarlama Mükemmelliyet departmanının kurulmasında rol aldı. Abdi İbrahim’de 4 yıl süren CIS, Kuzey Afrika, Ortadoğu bölgesi Pazarlama Müdürlüğü sonrası, Aslı Çimen Abdi İbrahim 2020 Strateji Projesi liderliği çerçevesinde strateji ve stratejik pazarlama süreçlerinin yönetiminden sorumlu olarak görev almaktadır.

abdi-ibrahim-yonetim-kadrolarini-guclendiriyor-8-kanguru-haber-com-990x660

Canan Aküzüm – Satış Eğitim Müdürü
9 Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1997 yılında mezun olan Canan Aküzüm, 1998 yılında Roche İlaç firmasında Tıbbi Tanıtım Temsilcisi olarak ilaç sektörüne adım attı. 2 yıl sonra Uzman Tıbbi Tanıtım Temsilcisi ve Takım Lideri olarak görevine devam eden Aküzüm, 2002 yılında Satış Koordinasyon Müdürü olarak atandı. 2005 yılında Bayer İlaç Firması’na Eğitim Müdürü olarak geçti. Çalışma hayatının yanında; 2004 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Endüstri İşletme Yöneticiliği ve 2006 yılında Galatasaray Üniversitesi’nde Uluslararası Hukuk ve Diplomasi-Avrupa Birliği programlarını tamamladı. 2010 yılında Ticari Pazarlama ve Satış Geliştirme Departmanı’na Kıdemli Müşteri Geliştirme Müdürü olarak atandı. 2014 yılından itibaren Abdi İbrahim bünyesinde Pazarlama ve Satış Etkinliği Direktörlüğü’ne bağlı Satış Eğitim Yöneticisi olarak çalışan Aküzüm, Satış Eğitim Müdürü olarak görevine devam ediyor.

abdi-ibrahim-yonetim-kadrolarini-guclendiriyor-9-kanguru-haber-com-990x660

Murat Özgür – Satış Etkinliği Müdürü
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1992 yılında mezun olan Murat Özgür, 1997 yılında ilaç sektörüne Pfizer’da adım attı. Yaklaşık 10 yıl süreyle Pfizer’de Tıbbi Tanıtım Temsilcisi, Pazarlama Proje Müdürü, Satış Etkinliği Sistem Uzmanı, Satış Etkinliği Sistem Müdürü ve Satış Bölümü Stratejik Projeler Müdürü olarak görev yapan Özgür, 2007-2008 yılları arasında Hay Group’ta İş Gelişitirme Danışmanı ve Pharmabrains Danışmanlık’ta Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2008 yılında katıldığı Deva İlaç firmasında son olarak Satış ve Pazarlama Etkinliği Müdürü olarak çalışan Özgür bundan böyle Abdi İbrahim’de Satış Etkinliği Müdürü olarak görev yapacak.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Sahin dedi ki:

    400 Kişiyi haksız yere çıkartıp zayıflayan kadrosunumu guclendirio ?

BİR YORUM YAZ