Kanguru Haber

Abdi İbrahim, Gürcistan Ve Azerbaycan’a İhracata Başlıyor

Abdi İbrahim, Gürcistan Ve Azerbaycan’a İhracata Başlıyor

Abdi İbrahim, yurtdışındaki yatırımlarının en önemli halkası olan Kazakistan yatırımı ile 2020 hedeflerine adım adım yaklaşıyor. Abdi İbrahim’in temelini 2013 yılında attığı Kazakistan’daki tesisi, üretime geçtikten kısa bir süre sonra en iyi üretim uygulamaları alanında verilen referans belge niteliğindeki GMP Sertifikası’nı almaya hak kazanan üretim tesisi, Kazakistan’ın en büyük ve modern ilaç fabrikası olma özelliğini taşıyor. Yılda 24 milyon kutu üretim kapasitesiyle faaliyetlerine başlayan, Abdi İbrahim’in 60 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Kazakistan üretim tesisi ilk uluslararası ruhsatlarını aldı ve Gürcistan’ın ve Azerbaycan’ın ulusal ihalelelerini de kazandı. Bu tesiste Abdi İbrahim kalite ve güvencesiyle üretilen hepatit ve diyabet alanındaki ürünler Gürcistan ve Azerbaycan’a ihraç edilecek.

Toplam 12 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu olan ve yaklaşık 200 kişinin çalıştığı üretim tesisinde başta diyabet ve antiviral ürünler olmak üzere, merkezi sinir sistemi hastalıklarının tedavisinde kullanılan ürünler ve kardiyovasküler ürünlerden oluşan yaklaşık 100 ürün üretiliyor.

Kazakistan yatırımı ile ilgili konuşan Abdi İbrahim Uluslararası Pazarlar Pazarlama ve Satış
Direktörü Cengiz Zaim: “Kazakistan fabrikamız, 2020 stratejimiz doğrultusunda belirlediğimiz beş büyüme alanından biri olan uluslararası pazarlarda güçlü bir marka olmakta kararlı olduğumuzun bir göstergesi. Bu tesisimizden 10 senedir faaliyette olduğumuz Gürcistan ve Azerbaycan’a ihracata da başlıyoruz. Hepatit ve diyabet alanında ürettiğimiz ürünleri Abdi İbrahim güvencesiyle bu ülkelere ihraç edeceğiz. Daha sonraki yıllarda bu ülkeler dışında Avrasya Gümrük Birliği’ndeki ülkelere ve BDT ülkelerine de ihracat yaparak mevcut potansiyeli artırma hedefindeyiz. 2020’ye doğru giderken ihracat faaliyetlerimize hız katarak, serbest pazarda da büyümemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal  medyada  paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi  Twitter  üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden  @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ