İlaç Sektörünün Başarı Reçetesinde ‘Teknoloji’ Yazıyor
İlaç sektörünün önemli firmalarının yetkilerinin katıldığı Mobile Pharma Experience 2016 etkinliğinde sektörün yaşadığı dijital dönüşüm ve gelecekte yaşanacak gelişmeler konuşuldu.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Microsoft Türkiye Kurumsal Müşteriler ve İş Ortakları Genel Müdür Yardımcısı Murat Yılmaz, Microsoft’un ilaç sektörü ile ilgili birçok çözümünün olduğuna dikkat çekti. Yılmaz bu çözümlerin detayları konusunda şunları söyledi: “Microsoft olarak ilaç sektöründe bugün sahadan depoya daha üretken, daha akıllı ve daha verimli iş modelleri için uçtan uca çözümler sunuyoruz. Saha çalışan temsilcilerin daha üretken çalışmasına, ziyaret planlarını daha efektif yöneterek, müşteri sunumlarını başarıyla gerçekleştirmelerine olanak sağlıyoruz. Burada Windows 10’dan, mobilite ve buluta kadar geniş kapsamda farklı çözümlerimiz mevcut. Yenilikçi ilaçlara dünya çapında yılda 120 milyar doları aşkın yatırım yapılırken, Türkiye’de ilaç sektörünün yıllık Ar-Ge yatırımı 60 milyon dolar civarında kalmakta ve ülkemiz küresel yatırımlardan sadece % 0,039 pay alabilmektedir.”
Endüstri 4.0’ın ilaç sektörüne önemli katkılarının olacağına dikkat çeken Murat Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya artık sanayii ve teknolojiyi bir araya getiren, akıllı fabrikaların ve iş modellerinin önünü açan Endüstri 4.0 devrimini konuşuyor. İnternetin çevremizdeki her şey ile temasa geçtiği, makineler arası iletişimin başladığı, insanoğlunun yaptığı işleri devralarak neredeyse tüm üretim süreçlerini tek başına yöneten robotların dönemine işaret eden bu süreç ekonomik ve sosyal dönüşümleri ile daha çok tartışılacağa benziyor. Bu devrimi bir fırsat olarak değerlendiren Batılı ekonomilerde de ilaç sektörünün hızla dijitalleştiğini, üretim süreçlerinin daha akıllı ve verimli iş modelleri ile yeniden yapılandırıldığını görüyoruz.
Böylece, geçmişte gelişmekte olan pazarlara kaydırdıkları üretim merkezlerini kendi kıtalarına geri alarak, hem istihdamı hem de üretimi geri kazanmaya, global ekonomide öne çıkmaya çalışıyorlar. Türkiye bu global mücadelenin tam ortasında yer alıyor. Bu zamana kadar üretim merkezi olarak konumlanan ülkemizin teknoloji ve inovasyonla öne çıkması, gerek orta-gelir tuzağından çıkması gerekse global piyasalarda daha güçlü bir ekonomiye sahip olması için küresel ihtiyaçları anlayacak, küresel bir ihtiyaca cevap verecek hizmet ve ürünlere odaklanması gerekiyor.”
TCMSFA Tanıtıldı
Etkinliğin son bölümünde söz alan TCM Yönetici Ortağı Bülent Batur, Microsoft teknolojileri ile ilaç firmaları için geliştirdikleri Microsoft ve Intel networkünde “örnek uygulama” seçilen kurumsal saha satış uygulaması TCMSFA’i tanıttı. Türkiye’de “Yılın Microsoft İş Ortağı” ödülüne layık görülen TCM, Microsoft Türkiye birlikte geliştirdikleri saha satış gücü çözümü TCMSFA ile ilaç sektöründe saha ekiplerinin verimliliğini artırıyor.
Microsoft teknolojileriyle geliştirilen uygulama saha ekiplerine merkezi yönetim kolaylığı sağlayan yapısı, kullanıcı dostu, kurumlara özel olarak uygulamayı kişiselleştirebilme imkanı, kolay renkli arayüzü ve zengin içerik özellikleriyle öne çıkıyor.
TCM Yönetici Ortağı Burak Batur ve TCM Proje Yöneticisi Atilla Ersen Öztekin, TCMSFA’in karmaşık bir operasyon yapısına sahip ilaç firmalarının; performans yönetimlerini, merkezi ve saha operasyonlarına etkili bir şekilde entegre edebilmeleri için tasarlanmış en etkili sürdürülebilirlik yazılımı olduğunun altını çizdi.
TCM, finans ve bankacılık, telekomünikasyon, medya, ilaç şirketleri, perakende çözümleri gibi sektörlerin ihtiyaçlarına özel kurumsal yazılım, mobil ve entegre raporlama çözümleri sunuyor.
Deneyimler Paylaşıldı
Etkinlikte Habertürk Sağlık Editörü Ceyda Erenoğlu’nun moderatörlüğünde bir panel de gerçekleştirildi. Panelde TCM Yönetici Ortağı Bülent Sözge, Bilim İlaç Diyabet Grubu Birim Müdürü Cem Tozar, OMEGA Bilgi İşlem Müdürü Ömer Özdemir, Drogsan Satış Pazarlama Direktörü Bahadır Bostan, Bilim İlaç Solunum Grubu Birim Müdürü Mahmut Özer ve Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç ilaçta dijital dönüşümle ilgili yaşadıkları deneyimleri ve sektörün geleceği konusundaki öngörülerini paylaştılar.
Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.
Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.