Kanguru Haber

Doğru Güneş Gözlüğü Seçmek İçin Öneriler…

Kanguru Haber

Kanguru Haber

Yaz geldiğinde ilk işim bir güneş gözlüğü seçmek oluyor. Şimdi yazacaklarım tamamen deneyimsel olduğu için mağaza mağaza gezmenize gerek kalmayacak…İşinizi biraz olsun rahatlatacaktır.

Güneş gözlüğümü sadece yazın değil aynı zamanda kışında kullanıyorum. Güneş gözlüklerinizi yaz ve kış aylarında  kullanılacak bir model seçmeniz önerimdir. Özellikle trend bir model alırken yüzünüze uygun mu değil mi buna dikkat etmelisiniz. Çoğu kişi yüzüne oturmayan bir güneş gözlüğü ile çok komik görünüyor. Güneş gözlüklerinizi kesinlikle seyyar satıcı, tuhafiye vb. yerlerden almamalısınız. Burada satılan güneş gözlükleri çok sağlıksız olduğunu belirtmeliyim.

Belki aklınıza neden sağlıksız denildiği takılmıştır. Gözlük modellerinden çok camları önemlidir. İşte sağlık burada geçerli; çünkü güneş gözlüklerini sağlığımız için takıyoruz. Atmosfer kirliği nedeniyle ozon tabakasında oluşan hasarlar daha fazla zararlı güneş ışığının bize ulaşmasına neden oluyor. Bu ışınların en zararlısı ultraviyoledir. Bu ışınların düşük enerjili olanına UVA, daha yüksek enerjili olanına UVB denir. UVB göz kapaklarında kızarıklık ve yanma yapabilir. UVB’ye uzun süre maruz kalmak kornea zarar verir. Ağrılı görme kaybı bile yaşabilirsiniz. UVA ise retina üzerine etkilidir. Kendiniz ve çocuğunuz için seçtiğiniz güneş gözlüğü camları % 100 UV fitreli olmalıdır.

Bende onun için gözlük işini iyi bilen Atasun Optik’in internet sitesinde lacoste güneş gözlüklerine karar verdim. Atasun Optik internet sitesinden 9 taksitle aldım. Ayrıca gözlük ile yaşayacağım her türlü tamir ve parça değişimlerini Atasun Optik noktalarında garanti kapsamında karşılanıyor.

Biliyorsunuz her hangi bir internet sitesinden gözlük aldığınızda böyle bir hizmet alamazsınız. Aldığım gözlüğün yanında orjinal kutusunu, silme bezini ve garanti belgesini de gönderdiler. Beraberinde gönderdikleri temizleme spreyi ve yedek silme bezi çok kaliteli oluğunu belirmeliyim.

Güneş gözlüğü kullandığınızda daha net göreceksiniz. Gözlerinizi kısmadığınız için göz çevrenizde kırışıklık olmacaktır. Böylelikle daha genç olacaksınız.

Doğru bir güneş gözlüğü seçmeniz dileklerimizle…

Bülent Vural
Kanguru Haber Editörü

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ