Kanguru Haber

Yandex.Haritalar’a Son Dönemin En Kapsamlı Güncellemesi

Yandex.Haritalar’a Son Dönemin En Kapsamlı Güncellemesi

Yandex, Türkiye’de birçok kişinin beğeniyle kullandığı Haritalar uygulamasını güncelledi.

Kullanışlı bir tasarıma sahip arayüzü ile kullanıcıların aradıkları yeri rahat ve hızlı bir şekilde bulmasını sağlayan Yandex.Haritalar güncelleme ile birlikte günlük hayatı kolaylaştıran yeni özelliklere kavuştu.

İndirilebilir Haritaların Kapladığı Alan Azaltıldı

Yandex, kullanıcıların mobil internet kotalarını korumak için getirdiği indirilebilir haritalar özelliğinde çok faydalı yenilikler yaptı. Yeni güncelleme sonrasında haritaların cihazlarda kapladığı alan önemli ölçüde azaltıldı. Örneğin 1,9 GB boyutunda olan İstanbul haritası, yeni güncelleme sonrasında 182 MB’a indirildi. Bu sayede kullanıcılar taşınabilir cihazlarında internet kotalarının yanı sıra kapasiteden de tasarruf edebilecekler.

Yeni güncelleme ile indirilebilir haritaların cihazlarda kapladığı alanı azaltan Yandex, çevrim dışı kullanımda yapılabilecekleri de genişletti. Güncelleme sonrasında Yandex.Haritalar’da internet bağlantısı olmadan da yer ve adres aranabilecek. Kullanıcılar cihazlarına haritaları indirdikten sonra tüm mekanları, kuruluşlarını bulup ve bunların adreslerini, telefon numaralarını ve çalışma saatlerini görebiliyorlar. Ayrıca aratılan yerler “Yerlerim” listesine de eklenebilecek.

Yandex.Haritalar’da BiTaksi Deneyimi de Yenilendi

Aranılan noktaya gitmek için BiTaksi üzerinden taksi çağırma özelliğine sahip olan Yandex.Haritalar mobil uygulaması, yeni güncelleme ile bu alanda da iki yenilik sunuyor. Kullanıcılar Yandex.Haritalar ile BiTaksi üzerinden taksi çağırdıklarında, taksinin kaç dakika içinde kendilerine ulaşacağını uygulama üzerinden görebiliyor. Güncellenen Yandex.Haritalar ayrıca gidilmek istenen noktaya kadar taksi ücretinin yaklaşık ne kadar tutacağını da gösteriyor. Bu sayede kullanıcılar daha taksiye binmeden yolculuk için ne kadar ödemesi gerektiğini öğrenebiliyor.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ