Kanguru Haber

Söz Büyüdür Ve Ben Sözlerimle Yaratırım…

Kanguru Haber

Kanguru Haber

Bu ne demek ? Nasıl yani ? Yaratmak yalnızca Allah’a mahsusken , Sen kim oluyorsun da bunu söyleyebiliyorsun ?
Geçen gün kişisel Facebook sayfamda şöyle bir şey paylaştım. “Söz büyüdür. Ve ben sözlerimle yaratırım. Abra Kadabra.”

Tabii hemen bazı arkadaşlarım tarafından yargılanmaya başladım. Bu arada yargılanmak güzeldir. Severim insanların beni yargılamasını. Tabii ilginç bir bakış açısı deyip geçtim. Ancak burada konu hakkında yazmak istedim.

Kişisel gelişim ve pozitif düşünce ile uğraşanlar bilirler. Bizler düşüncelerimiz ile, sözlerimiz ile yaratma gücüne sahibiz. Bizler para yaratma yaratabiliriz. İş yaratabiliriz. Ev-araba yaratabiliriz.
Mutluluk, huzur, ihtişamlı bir yaşam yaratabiliriz. Tıpkı çekim yasasında olduğu gibi, tıpkı The Secret filminde anlatıldığı gibi.

Kelimelerin büyüsünden ve öneminden bahsediyoruz. Doğru kelimeler ile doğru şekilde istemekten bahsediyoruz. Düşünce gücü ile çekim yasasından bahsediyoruz.
Bunlar aslında hepimizin yapabileceği şeyler. Yeter ki bunu yapmayı isteyelim.

Doğru kelime derken ?? Nasıl yani?? İstiyorum ama olmuyor ki ?? Sadece istiyor musun? İstiyorum demekle olmaz ki…

Gerçekten seçtin mi? Yürekten, kalpten, tutku ile aşk ile… Evet bizler seçimlerden işliyoruz. Her seçim birer yaratım ve katkıdır. Peki; kelimeler dedin.. Nasıl yani…

Şöyle : Geçen gün bir arkadaşım eşine doğum günü hediyesi olarak araba aldı. Bundan daha iyi nasıl olur ? Herkes kendisini “Kazasız-belasız” diyerek tebrik etti. Ben hariç.

Neden mi? Bilinç altı çok ilginç bir yapıda çalışır. Kelimelerin sonlarındaki olumsuzluk eklerini algılamaz. Kaale almaz. Yani siz Kaza-sız bela-sız deyince kaza – bela olarak algılar. Bundan dolayı.

Peki ben nasıl tebrik ettim kendilerini : “İyi günlerde ,neşe ile kolaylık ve ihtişam ile kullanın” dedim. Tabii kesin beni yadırgamışlardır. Olsun. Hiç önemli değil. Ben kendilerini en güzel şekilde tebrik ettim ya. Önemli olan da bu.

Uzun lafın kısası ; bizler gerçekten istersek, doğru kelimeler ve doğru düşünceler ile hayatımızda bir çok şeyi yaratabiliriz. Bundan daha iyi nasıl olur ,başka neler mümkün…

Deniz Ebru Turan
turanebru73@gmail.com

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal  medyada  paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi  Twitter  üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden  @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ