Kanguru Haber

Sandoz, Türkiye’nin 7 Farklı Şehrinde Eczacılarla Buluşuyor

Sandoz, Türkiye’nin 7 Farklı Şehrinde Eczacılarla Buluşuyor

İlaç pazarının global lideri Sandoz, ilk olarak 1986 yılında gerçekleştirdiği ‘Eczacı Toplantıları’ serisinin 3. Türkiye turuna 2016’da tekrar başladı.

‘Eczacılık ve İlaç’ başlıklı toplantılarda, Prof. Dr. Ecz. Osman Özdemir ile Sandoz Türkiye ve Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) Başkanı Dr. Ecz. Teknolog Altan Demirdere konuşmacı olarak yer alacaklar.

Prof. Dr. Ecz. Osman Özdemir, ‘Değişen Eczacılık’ başlıklı sunumunda, geleneksel dönemden insan odaklı uygulamalar dönemine kadar eczacılığın gelişimini ele alacak. Prof. Özdemir, ‘Yedi yıldızlı çağdaş eczacı kime nedir?’ sorusuna detaylarıyla yanıt vererek, Türkiye’deki iyi eczacılık uygulamalarını anlatacak.

Sandoz Türkiye ve Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) Başkanı Dr. Ecz. Teknolog Altan Demirdere ise sunumunda ‘İlacın Tarihi, Modern İlacın Keşfi ve Dünyada ve Türkiye’de İlaç Sanayi’ konularına detaylı olarak değinecek.

Bu organizasyonun, sağlık zincirinin hastaya en yakın halkası olan Eczacılar açısından önemini Demirdere şu sekilde değerlendiriyor: ‘Bugün dünyada 2 bini aşkın ilaç fabrikasında üretilen yaklaşık 800 bin ilaç ve bu ilaçların takdim edildiği 1.5 milyonun üzerinde farklı galenik form mevcut. İlacı son noktada hastaya sunan eczacılarımızın, hasta sağlığı ve akılcı ilaç kullanımı konusunda çok önemli rolü olduğuna inanıyoruz’  dedi.

Adana’da dün başlayan toplantılar, sırasıyla bugün Gaziantep, 26 Mayıs Antalya, 2 Haziran Samsun, 22 Eylül Konya, 13 Ekim İzmir ve 24 Kasım Mersin’de devam edecek ve giderek tüm Türkiye’yi kapsayacak.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ