Kanguru Haber

Sandoz İlaç Birinci Oldu

Sandoz İlaç Birinci Oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Sandoz İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Gebze1 Fabrikası) 58 milyon 615 bin 539 dolarlık ihracat gerçekleştirerek birinci oldu.

Sandoz Grup Sağlık Ürünleri İlaçları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Gebze2 Fabrikası) ise 2016’da eczacılık ürünleri alanında 40 milyon 346 bin 741 dolarlık ihracat yaparak beşinci sırada yer aldı.

Sandoz Syntek Hammadde Fabrikası ise organik kimyasallar alanında alanında 11 milyon 40 bin 852 dolarlık dördüncü olurken Sandoz Grup, hedef ülkelere ihracat alanında beşinci oldu.

Türkiye’den 33 ülkeye ilaç ihracatı bulunan Sandoz, 2015’te de 53,9 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmişti.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçılar Birliği – İKMİB tarafından düzenlenen, 2016 İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde, Sandoz Türkiye adına ödülleri fabrika direktörleri Şafak Öner, Yılmaz Mesut ve Nural Urhan aldı.

İlaç pazarının global öncülerinden olan Sandoz, bir önceki yıl da ihracatta en büyük paya sahipti. Sandoz İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2015 yılında 53 milyon 957 bin 345 dolarlık ihracat gerçekleştirirken; Sandoz Grup Sağlık Ürünleri İlaçları Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2015’te 38 milyon 402 bin 341 dolarlık ihracat yaptı.

Türkiye’den 33 ülkeye ilaç ihracatı yapan Sandoz, Türkiye’de ürettiği ürünlerin yüzde 15’ini yurt içinde satarken, yüzde 85’ini ihraç ediyor. Türkiye’nin toplam ilaç ihracatının yüzde 25’ini Sandoz Türkiye gerçekleştiriyor.

Türkiye’deki Üç Tesisimizde Dünyaya İlaç Üretiyoruz

Sandoz Türkiye Başkanı Eczacı Teknolog Dr. Altan Demirdere, Sandoz Türkiye olarak yaklaşık 1000 çalışan ve 3 üretim tesisi ile ilaç sektöründe yıllardır hizmet verdiklerini söyledi.

Sandoz İlaç’ın 2016 yılında Türkiye ihracatında birinci sırada olduğunu belirten Dr. Demirdere, “2005 yılından bu yana üst üste ilaç ihracat şampiyonları listesinde ilk sıralarda yer aldık. Türkiye’deki 3 tesisimizden dünyaya ilaç üretiyoruz. Kaliteli ve ulaşılabilir fiyatlı ürünlerle sağlık alanındaki hizmetlerimizi sürdürmeye, ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Orta vadede hedefimiz Türkiye’den yaptığımız ihracatı iki katına çıkarmak. Türkiye’de global pazarlara yönelik ürünler geliştireceğiz. Buradaki pazarlama ağımızı daha da güçlendireceğiz. Eğer önemli olan Türkiye’de sattığımız ilacı Türkiye’de üretmekse, bizce bundan çok daha önemli olan, Türkiye’de ürettiğimiz ilacı tüm dünyaya ihraç edebilmektir. Biz Sandoz olarak her ikisini de başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz ” dedi.

Sandoz İlaç’ın Türkiye’den ilaç ihraç ettiği ülkeler şöyle: Dubai, Avusturya, Avustralya, Brezilya, Kanada, İsviçre, Şili, Kolombiya, Almanya, Cezayir, Ekvator, Hong Kong, İran, Japonya, Kore, Lübnan, Makedonya, Myanmar, Meksika, Malezya, Panama, Filipinler, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Singapur, Slovenya, Tayland, Tayvan, Vietnam ve Güney Afrika.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal  medyada  paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi  Twitter  üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden  @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ