Kanguru Haber

Ölümsüz Aşkı Ararken Paranızdan Olmayın!

Ölümsüz Aşkı Ararken Paranızdan Olmayın!

İnternet ve sosyal medya kanalları, aşkı bulmanın önemli aracı haline gelmiş durumda. Ancak romantik temalı online dolandırıcılıklar, Sevgililer Günü döneminde zirve yapıyor. Antivirüs yazılım kuruluşu ESET, aşk ve güller içeren mesajlara dikkat edilmesini öneriyor. İşte paranızdan olmayı engelleyecek 7 uyarı…

1. ‘Paraya Ulaşmanın Yolu Aşktan Geçer‘ Diyen Fırsatçılar
Sevgililer Günü dönemi, kötü adamların bilgisayarlara zararlı yazılımları daha kolay bulaştırabilmek için kolladıkları fırsat zamanlarından biri. Siber suçlular, kurbanlarının merak duygusunu tetiklemek için virüs ya da truva atı bulaştırılmış, kutlama kartları, şiirler, şarkılar veya videolara yönlendiren romantik linkleri kullanır. Amaç, kişinin bilgisayar, tablet ya da telefonundaki özel bilgilere ve özellikle de banka giriş şifreleri veya kredi kartı bilgilerine ulaşmak.

2.Sahte Tebrik Kartları
En yaygın aldatmaca yöntemlerinden biri, çünkü Sevgililer Günü tebrik kartları sanal dünyada çok rağbet görüyor. Saldırganlar da bu nedenle pek çok sahte kart ve kartın yönlendirildiği linki dolaşıma sokuyorlar. Gerçekte bu linkler, kullanıcıyı bulaşıcı sitelere götürüyor.

3. Acil Para İsteyen Yabancı Sevgililer
Sevgililer Günü sadece çiftler için değil, birçok bekâr için de fırsat. Dolayısıyla bekârları hedefleyen çok daha fazla sayıda ileti görmemiz muhtemel. İngilizce veya kötü bir Türkçe ile yazılmış, yabancı isimli ve yalnız olduğunu söyleyen hanımlardan arkadaşlık mesajlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu tür aldatmacalar, aşk arayan güzel bir bayandan geliyormuş gibi görünüyor. İlerleyen aşalamalarda acil para ihtiyacı olduğu belirtilip, nakit para istenebiliyor. Cevap vermeyin, maili ya da mesajı silin. Sorunsuz hayatınıza devam edin!

4. Yanlış Yönlendirilen Aramalar
BlackHat SEO ya da arama motoru zehirlenmesi olarak tanımlanan tekniklerle kişiler sahte veya virüslü sitelere yönlendiriliyor. Virüslü sitelerin, özellikle “Sevgililer Günü” ile ilgili kelime aramalarında arama motorlarında üst sıralarda çıkması sağlanıyor. Arama motoru zehirlenmeleri bazen reklam içerikli sitelere yönleniyor ve sadece zaman kaybı oluyor.

5. Hayatta ve Günümüzde Pek Az Şey Bedava
İnternette ve sosyal ağlarda karşılaşacağınız özel teklifler, bedava hediyeler ya da süper indirimler içeren her iletiye şüpheyle yaklaşmalısınız. Twitter ya da Facebook’ta buna ilişkin linklere sıkça rastlayabilirsiniz, ki bunlar saldırganların vazgeçilmez araçları arasında sayılıyor.

6. Özel Bilgilere Erişmek İsteyen Uygulamalar
Dikkat etmeniz gereken tek tehdit türü zararlı yazılımlar değil. Sevgililer Günü ile ilgili çeşitli sosyal ağlara bağlanan ve kullanıcıların romantik duygularına hitap ederek özel bilgilere erişim sağlama amacı olan birçok uygulama var. Uygulamalara erişim izni verirken hangi bilgilerinize erişmek istendiğine dikkat edin.

7. Yüz Yüze Tanışmak İstemiyorsa, Sorun Var
Sevgililer Günü dolandırıcılığından korunmak için e-postalarınıza basit bir spam filtresi, sıkı kişisel güvenlik duvarı ayarları ve güncel güvenlik yazılımları kullanın ve iç sesinize de kulak verin. Ayrıca işler ciddiye binmeden önce, yüz yüze tanışmayı deneyin. Kendinize sorun, eğer bu insanla yüz yüze tanışamıyorsanız, gerçekten para transferi yapmalı mısınız?

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ