Kanguru Haber

Novartis’e En İyi İşyeri Ödülü

Novartis’e En İyi İşyeri Ödülü

Türkiye genelinde 170 şirketten 210 bin çalışanla yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Novartis, En İyi İşyeri ödülünü alan 15 şirketten birisi oldu. Geçtiğimiz yıl da aynı ödüle layık görülen Novartis, dördüncü kez En İyi İşyeri ünvanını almış oldu.

Bir iş yerinin en iyi olduğuna karar verecek olanın orada çalışanlar olduğu gerçeğinden yola çıkan Aon En İyi İşyerleri araştırması; bağlılık, liderlik, performans kültürü ve işveren markası olmak üzere 4 temel endeks değerini şirket çalışanlarının görüşleri ışığında ölçümlüyor. Ortaya çıkan sonuçlara göre 15 şirket En İyi İşyeri ünvanını alıyor.

Sağlık hizmetleri alanında dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden birisi olan Novartis, Türkiye’de insan kaynağına yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Çalışanları için en iyi iş yerini yaratma hedefiyle sektöründe öncü uygulamaları hayata geçiren şirket bugüne kadar birçok ödülün sahibi oldu. Novartis geçtiğimiz yıl Great Place to Work® Enstitüsü’nün düzenlediği “2016 Türkiye’nin En İyi İşverenleri” ödüllerinde, “2016 Türkiye’nin En İyi İşverenleri” listesine girerken Danone Türkiye’nin sponsorluğunda ilk kez verilen “Kadın İstihdamında Sürdürülebilirlik” özel ödülünün de sahibi olmuştu. Novartis 2013 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’nü almış, 2012 yılında ise Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği KAGİDER’den Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası’nın sahibi olmuştu. Şirket ayrıca Capital dergisi’nin her yıl yayınladığı Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri araştırmasında 4 yıldır üst üste Türkiye’nin En Beğenilen İlaç Şirketi seçiliyor.

“Çalışanlarımız En Büyük Değerimiz”

Dördüncü kez Türkiye’nin en iyi işyerleri arasında yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten Novartis Türkiye Ülke İnsan Kaynakları Direktörü Dr. Senay Kızılkaya konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede:

“Çalışanlarımız en büyük değerimiz. Onlar için iyi bir işyeri ortamı yaratma hedefi sadece İnsan Kaynakları departmanının değil şirketteki tüm yöneticilerin öncelikli hedefi. Çalışanlarımızın sesine her daim kulak veriyoruz. Onlardan aldığımız geribildirimleri daha iyiye ulaşmak için kullanıyoruz. Uzun yıllardan bu yana sürdürdüğümüz Çeşitlilik ve Dahil Etme programımız ile cinsiyet, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın çalışanlarımızın iş hayatına entegrasyonunu en iyi şekilde sağlamayı hedefliyoruz. Bugüne kadar sektöre de yön veren birçok esnek çalışma modelini hayata geçirdik. Diğer taraftan açık, esnek ve işbirliği kültürüne dayalı bir ofis ortamı yaratmak için çalışıyoruz. ‘Speak Up’ adını verdiğimiz proje kapsamında geçtiğimiz yıl yönetim ekibimiz dahil tüm çalışanlarımız açık ofis düzenine geçti. Bu sayede daha açık bir iletişim kurulmasını sağladık. Yeni çalışma düzenimiz güçlü kültürümüzü desteklediği gibi işbirliği kültürümüzü de pekiştiriyor. Çalışanlarımızdan aldığımız olumlu geri dönüşler doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor. Ödüller bizi daha iyi şeyler yapmak için motive ediyor.” dedi.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ