Kanguru Haber

Novartis Türkiye’den Açıklama

Novartis Türkiye’den Açıklama

Novartis Türkiye ile ilgili asılsız iddialar, ismi belli olmayan bir kişiye ait eski bir şikayete dayanmaktadır. 2013 yılında bu konuyla ilgili yürütülen iç soruşturmada bu iddiaların tamamen asılsız olduğu ortaya çıkmıştır.

2014 yılında Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu iddialarla ilgili bir soruşturma açmıştır. Novartis soruşturma sürecinde tüm kurumlarla tam işbirliği içinde çalışmış, soruşturma sonucunda tüm iddiaların asılsız olduğu sonucuna varılmıştır ve Bakanlık tarafından hiçbir aksiyona gerek görülmemiştir.

Standart raporlama uygulamalarımız çerçevesinde tüm iddialar ve soruşturma sonuçları SEC (Securities and Exchange Commission – Amerika’da Yolsuzlukla Mücadele Kanunu’na uygunluğu denetleyen kurum) ve yerel makam-mercilere raporlanmıştır.

Novartis olarak tüm iş süreçlerimizde yüksek standartlardaki etik uygulamalara, mevzuat ve uyumluluk kurallarına uygun hareket ediyor, bu çerçevede tüm iddiaları ciddiyetle ele alıyoruz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Novartis Türkiye

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ