Kanguru Haber

Novartis Türkiye: “Çalışanlarımız En Büyük Değerimiz”

Novartis Türkiye: “Çalışanlarımız En Büyük Değerimiz”

Türkiye’de 2300 çalışanı ile faaliyet gösteren Novartis, insan kaynağına yaptığı yatırımlarla ön plana çıkıyor.

Sağlık hizmetleri alanında dünyanın lider ilaç şirketlerinden biri olan Novartis, insan odaklı bir çalışma kültürü oluşturmak ve çalışanları için en iyi iş yeri ortamını yaratmak için hayata geçirdiği uygulalamalarla sektöründe öncü rolü üstleniyor. Novartis’in bu yıl peş peşe aldığı ödüller bu uygulamaların kurum dışında da takdirle karşılandığını gösteriyor.

Güçlü bir Novartis kültürüne sahip olduklarını belirten Novartis Türkiye İnsan Kaynakları Ülke Direktörü Dr. Senay Kızılkaya konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede:

Uzun yıllardan bu yana sürdürdüğümüz Çeşitlilik ve Dahil Etme projemiz ile cinsiyet, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın çalışanlarımızın iş hayatına entegrasyonunu en mükemmel şekilde sağlamayı hedefledik. Bugüne kadar sektöre de yön veren birçok esnek çalışma modelini hayata geçirdik. Diğer taraftan açık, esnek ve işbirliği kültürüne dayalı bir ofis ortamı yaratmak için çalışıyoruz. “Speak Up” adını verdiğimiz proje kapsamında genel müdürümüz dahil tüm yönetim ekibi olarak açık ofis düzenine geçtik. Bu sayede daha açık bir iletişim kurulmasını sağladık. Yeni çalışma düzenimiz güçlü kültürümüzü desteklediği gibi işbirliği kültürümüzü de pekiştiriyor. Çalışanlarımızdan aldığımız olumlu geri dönüşler doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor. Ayrıca kurumumuz dışında da yaptıklarımızın takdirle karşılanması, hem çalışanlarımız için ek bir motivasyon yaratıyor hem de genç yetenekler için şirketimiz bir cazibe merkezi oluyor” dedi.

Novartis Türkiye’ye “İnsan Kaynakları ve Kurum Kültürü” Alanında 3 Ödül!

İnsan kaynakları ve yönetim danışmanlığı alanında faaliyet gösteren Aon tarafından 200’ün üzerinde şirket arasında yapılan 2015 Türkiye’nin En İyi İş Yerleri Araştırması’nın sonuçlarına göre Novartis, “En İyi İşyeri” ödülünü alarak Türkiye’de en çok çalışılmak istenen şirketlerden birisi oldu. Novartis böylece 2011 yılından bu yana Aon tarafından 3. kez Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olarak ödüllendirildi.

Kurum kültürü oluşturulması alanında araştırma ve danışmanlık hizmetleri sunan Great Place to Work® Enstitüsü’nün düzenlediği “2016 Türkiye’nin En İyi İşverenleri” ödüllerinde ise Novartis iki ödüle layık görüldü. Novartis, “2016 Türkiye’nin En İyi İşverenleri” listesine girerken Danone Türkiye’nin sponsorluğunda, bu yıl ilk kez verilen “Kadın İstihdamında Sürdürülebilirlik” özel ödülünün de sahibi oldu. Kadın istihdamında sürdürülebilirliğin devamını teşvik amacıyla GPTW kategorilerine eklenen özel ödül için kriterler, şirket yöneticileri ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğretim üyeleri tarafından belirlendi. Adaylar, ödül için başvuru dosyalarını direkt olarak YTÜ’ye gönderdi ve akademisyenlerin detaylı değerlendirmesi sonucunda, Novartis ödüle layık bulundu.

Novartis’in kadınların iş hayatında daha aktif yer almasını ve şirket yönetiminde eşit ölçüde söz sahibi olmalarını teşvik eden uygulamaları geçtiğimiz yıllarda da ödüle layık görülmüştü. Novartis 2013 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” ödülüne layık görülmüş, 2012 yılında ise Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği KAGİDER’den Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası almıştı.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ