Kanguru Haber

Narın En Kıymetli Yeri Çekirdeği

Narın En Kıymetli Yeri Çekirdeği

Nar çekirdekleri vücudu virüslere karşı koruyor, cildin yaşlanmasını yavaşlatıyor, stres ve uykusuzluğa iyi geliyor, kolesterolü dengeliyor.

Baharın tümüyle gelmesi çok yakınken, kışın en kıymetli meyvelerinden nar doyulmaz tadıyla halen bulunabiliyor. Narın lezzetli tanelerinin yanı sıra, çekirdekleri de harikalar yaratıyor.

İşte harikalar yaratan bu küçük çekirdeklerin faydalarını ve pratik yeme yöntemleri;

Antioksidan özellik gösteriyor
Nar çekirdekleri polifenol bileşik olarak zenginler. İçinde bolca antosiyanin ve tanen bulunuyor. Bu nedenle güçlü antioksidan özelliği gösteriyor, vücuttaki zararlı maddelerin daha hızlı şekilde atılmasına yardımcı oluyor.

Virüslere karşı koruyor
Nar çekirdekleri antiviral özellikleri ile, vücudu virüslerden koruyor, virüslerin neden olduğu uçuk, grip gibi birçok hastalığın oluşumunu engelliyor. Oluşmuş hastalıkların iyileşme sürecini de hızlandırıyor.

Cilt yaşlanmasını yavaşlatıyor
Hasar gören hücrelerin onarılmasında ve yenilenmesinde olumlu etkiler göstererek özellikle cilt üzerinde yaşlanma karşıtı etki yaratıyor. Yüksek oranda polifenol bileşik içerdiğinden anti-aging etkisi gösteren nar çekirdeği yağı da, cildin daha genç kalmasına destek oluyor.

Kolesterolün dengelenmesini sağlıyor
Nar çekirdeğinin içindeki linoleik asit, kolesterol seviyesinin dengelenmesini sağlayarak kötü kolesterolün olumsuz sonuçlarından vücudu koruyor.

Tansiyonu dengeliyor
Kan basıncının artmasına neden olan enzimlerin salgılanmasını en aza indirerek tansiyonun normal seviyelerde seyretmesini sağlıyor. Özellikle hipertansiyon sorununa çare oluyor.

Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor
Kötü kolesterolün ve hipertansiyonun olumsuz etkilerini bertaraf eden nar çekirdekleri bu sayede damarlarda meydana gelebilecek sertleşme gibi durumların da önüne geçmiş oluyor. Böylece kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riski azalıyor.

Stres ve uykusuzluğa iyi geliyor
Nar çekirdeğinin antioksidan özelliği stres ve uykusuzluk gibi sorunlar olduğunda da tüm gücünü devreye sokuyor ve vücudu zararlı maddelerden arındırarak stresten uzak, rahat bir uyku sunuyor.

Menopoz dönemlerinin destekçisi
Nar çekirdeği doğal ya da bitkisel östrojen içeriyor. Bu sayede kadınların özellikle menopoz dönemlerinde yaşadıkları fiziksel ve ruhsal zorlayıcı süreçlerin daha rahat geçmesini sağlıyor.

Nar çekirdeklerini yemek için pratik yöntemler
Narı çekirdekleriyle yemek bir seçenek. Bir diğeri ise, nar suyu sıktıktan sonra kalan posadaki çekirdekleri değerlendirmek. Nar posasını fırınlayarak kurutun. Kuruttuğunuz çekirdekleri baharat öğütücüleriyle incecik çekin. Elde ettiğiniz bu toz halindeki nar çekirdeklerini her gün 1-2 çay kaşığı kadar içeceklerinize, yoğurdunuza, hatta yemeklerinize katarak afiyetle yiyin.
Nar çekirdeği tozuna aktarlardan ulaşmak da mümkün. Son olarak, piyasada hazır olarak bulunabilen nar çekirdeği yağı da değerlendirilebilir. Nar çekirdeğini de, bir doktora danışmadan kullanmamak gerekiyor.

Kaynak: yemek.com

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ