Kanguru Haber

Ev Taşıma Rehberi

Ev Taşıma Rehberi

Herkes hayatında en az bir kere ev taşımıştır. Bazen iş bazen aile yüzünden belki şehir belki semt ya da belki de sadece yakın bir yerden bir yere taşındığımız mutlaka olmuştur.  Ev taşımanın maddi ve manevi zorluklarını yaşayan herkes çok iyi bilir. Yapılması ve yapılmaması gerekenleri planlamak oldukça fazla zaman almaktadır. Ancak bunlara zaman ayrılmadan da yanlış yapma olasılığımız ve bütün bunlara bağlı olarak işlerimizin aksama durumu olabilir.

Ev taşırken dikkat etmemiz gereken durumlar vardır. Ama öncelikle evi kendimiz mi yoksa profesyonel bir firma mı taşıyacak buna karar vermeliyiz. Eğer bir rahatsızlığımız ya da birikimimiz varsa profesyonel bir firma ile çalışmamız daha sağlıklı olacaktır. Taşınacağımız günü ve saati belirlemeliyiz. Hafta içi çalışmak kurumlarla olan işlerimizi kolaylaştıracağından hem daha karlı hem daha mantıklı olacaktır. Çünkü hafta sonu firmalar daha yoğun olduğundan zaman bulmak sıkıntılı olabilir. Sonrasında ise eğer profesyonel bir firma ile çalışacaksak firmaya isteklerimizi bildirmeli ve belli şartlar çerçevesinde sözleşme yapılmalıdır. Taşınacağımız ev bulduktan ve firma ile anlaştıktan sonra evden eve nakliyat ve yapılacaklar için kontrol listesi hazırlanmalıdır. Daha sonra hazırladığımız listeye nakliyat firmasının isminden hangi gün hangi saat geleceğine ve öncelikli eşyaların listesine kadar her şeyi yazmalıyız. Bu listedekileri uygulayarak ilerlersek eğer işimiz kolaylaşır ve daha pratik oluruz. Bizim paketleyeceğimiz eşyalar için ambalaj malzemelerini hazırlamalıyız. Sonrasında bir zaman planlaması yapıp eşyalarımızı kolilere yerleştirmeye başlamalıyız. Eşyalarımızı kolilere yerleştirirken aynı zamanda yeni evimize götürmeyeceğimiz, atılacak ya da ihtiyacı olanlara verilecek eşyaları ayırmalıyız. Kutuların üzerine “ önce açılacak “ yazmanız, hangi eşyaların nerede olduğunu hazırlamanız ve önce hangi eşyaların gerekli olacağı konusunda yardımcı olur. En önemli konulardan biri taşınacağınız günü komşularınıza bildirmeniz yaşayacaklardan haberdar olmalarını sağlar. Faturalar ve ev telefonunu iptal edip, yeni evin adresi için yeniden başvuru yapmayı unutmamalıyız. Taşınma sürecini çok iyi bir şekilde yönetmeliyiz. Örneğin; telefonumuzun şarjı dolu olmalı, nakliye firmasına isteklerimizi net bir biçimde belirtmeliyiz. Ayrıca nakliye sigortası istediysek eğer poliçenin bir nüshasını almalıyız. En çok hata yapılan durumlardan biri olan eşyaların gideceği adresin yanlış anlaşılıp yanlış yere gitmesidir. Bunun yaşanmaması için adresin nakliye firmasına bir kaç kere söylenmesi ve kısa mesaj olarak atılması, çözüm olacaktır.

Eşyalarınız geldikten sonra kolilerin hepsini ilk günden açmaya çalışmayın. Üzerine “önce açılacaklar” yazdığınız koliyi açmanız işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Diğer koliler de zamanla yavaş yavaş açılır. Yeni evinizin yakınında bulunan alışveriş merkezi, hastane, okul, nüfus müdürlüğü ve muhtarlık gibi yerleri bilmeniz hayatınızı kolay hale getirir. Bunlar ile uğraşacak vaktinizin olmadığını söylüyorsanız ya da bunların sıkıcı olduğunu düşünüyorsanız bakmanız gereken tek yer olan isimdustu.com’a tıklayınız.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal  medyada  paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi  Twitter  üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden  @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ