Kanguru Haber

Eczacıbaşı Topluluğu Sağlık Grubu Başkanlığı’na Elif Çelik Atandı

Eczacıbaşı Topluluğu Sağlık Grubu Başkanlığı’na Elif Çelik Atandı

Eczacıbaşı-Baxalta Genel Müdürlüğü’nü üstlenen Elif Çelik, 1 Nisan 2016 itibariyle Eczacıbaşı Topluluğu Sağlık Grubu Başkanlığı’na atandı.

Elif Çelik Kimdir?

1991 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olan Elif Çelik, iş yaşamına 1992 yılında Deva Holding’de Ürün Müdürü olarak başladı. 1993 – 2001 yılları arasında Eczacıbaşı-Rhone Poulenc İlaç Pazarlama’da Ürün Müdürü, Grup Ürün Müdürü ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapan Çelik, 2001 – 2007 yılları arasında ise Eczacıbaşı İlaç Pazarlama’da çok çeşitli tedavi alanlarında Pazarlama ve Satış Müdürlüğü görevini üstlendi. 2006 yılında Eczacıbaşı İlaç’ın jenerik ilaç bölümünün Zentiva’ya satış ve entegrasyon proje ekibinde görev aldı. 2007-2008 yılları arasında Eczacıbaşı-Zentiva’da Ticari Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür, Haziran 2008 – Eylül 2009 yılları arasında ise Tüm Ticari ve Endüstriyel Operasyonlardan Sorumlu Ülke Genel Müdürü olarak görev yaptı. Zentiva’nın global düzeyde Sanofi Grubu’na devredilmesiyle birlikte, Zentiva-Sanofi Ülke Genel Müdürlüğü görevini üstelenen Elif Çelik, Temmuz 2011’de Eczacıbaşı-Baxter Genel Müdürü olarak Eczacıbaşı Topluluğu’na geri döndü, Elif Çelik Eczacıbaşı-Baxter Genel Müdürlüğü rolünde ciddi bir dönüşümü gerçekleştirerek 2015 yılında Eczacıbaşı-Baxter’ın içinden doğan Eczacıbaşı-Baxalta Genel Müdürlüğü’nü de üstlendi.

Harvard Business School ve Sabancı Üniversitesi gibi üniversitelerin farklı stratejik liderlik ve yönetim programlarını tamamlayan Çelik, AİFD ve YASED gibi sektörel örgütlerde kuruluş temsilcisi olarak görev yapmakta, aynı zamanda Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nda İntema Yönetim Kurulu üyeliğini de sürdürmektedir. Kadınların iş yaşamında ve stratejik karar mekanizmalarında daha çok söz sahibi olmalarına yönelik girişimleriyle öne çıkan Çelik, Eczacıbaşı-Baxter Kadın Liderler Platformu, TurkishWin, Women Corporate Directors, Women on Board /Praesta Mentorship Programı ve Sabancı Üniversitesi Bağımsız Kadın Direktörler Projesi üyesidir. Ayrıca YGA (Young Guru Academy) platformunda yeni jenerasyon liderlerin yetiştirilmesine yönelik çalışmalara destek vermektedir.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ