Kanguru Haber

Bi’ Arkadaşın Başına Gelmiş

Bi’ Arkadaşın Başına Gelmiş

Bi’ Arkadaşın Başına Gelmiş isimli kolektif kadın kitabını derleyen Banu Özkan Tozluyurt, Esra Aylin Akalın ve Mine Çakır 12 Temmuz’da İzmir’de Yeni Hayat Gelişim Merkezi ev sahipliğinde, kitabın okurları ile yazarlarını “Satırlardan Yükselen Şarkılar” etkinliğinde bir araya getirdi.

Etkinlikte, telif gelirinin yarısı ‘Kansersiz Yaşam Derneği’nin yürüttüğü Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Bölümü ve İstanbul’un en büyük Devlet Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi ve Servisi teknik donanım ve fiziksel şartlarını iyileştirme projesine aktarılacak olan Bi’ Arkadaşın Başına Gelmiş kitabının yazarları hem solist olarak geceye renk kattılar hem de kitapta yer alan hikayelerden satırlar okudular; acısıyla tatlısıyla hayatın içinden duygularda izleyicilerle buluştular.

Bi’ Arkadaşın başına Gelmiş kitabında yer alan hikayelerin kadın olmanın 99 halini anlattığını belirten yazarlar, kitabın içeriğini şu sözlerle aktardılar: “Hani eczaneden bit ilacı alınacaktır, ama çekiniriz bi’ arkadaşın çocuğu için alırız. Çok büyük bir çam deviririz, ama bi’ arkadaş devirmiş diye anlatırız. Bu kitapta böyle hikayeler var. Kimimiz şaşkaloz kimliğimizle yazdık, kimimiz mağdur kimliğimizle, kimimiz bilge kimliğimizle, kimimiz sevgiye aç küçük bir kız çocuğu kimliğimizle, kimimiz telaşlı bir anne kimliğimizle, kimimizse döpiyesli bir iş kadını kimliğimizle. Aslında her hikaye bir kadın hikayesi, her kadının başına gelebilecek bir hikaye.

Hikayeleriyle benzer durumdaki kişilere ilham vermeyi hedeflediklerini belirten yazarlar kitapta yer alan kadın hikayelerinden verdikleri örneklerle katılımcıları kah güldürdüler kah düşündürdüler, çok tanıdık ezgilerle izleyicilerin gönül tellerini titrettiler.

Satırların dile gelip şarkılarla birleştiği bu keyifli etkinlik, ele ele verdiğinde kadınların ortaya ne kadar güzel şeyler çıkarabildiğinin güzel bir örneği. 99 yazardan 15’inin katıldığı etkinliğe İzmir’li müzisyenler gitarlarıyla eşlik etti, gönüllü solistler ise sesleriyle destek verdi. Yazarlarımız “Elbette acısı tatlısı, üzüntüsü sevinci, aşkı, ayrılığı her duygu hayata dahil.

Ayrıca yaşanmış hiçbir şeyi geri almak mümkün değil. Ama tekrar yaşanmamasını sağlamak mümkün, çocuklarımız için daha iyi bir yaşam sunmak mümkün,” diyen yazarlar akşamı 99 yazardan birinin aşağıdaki sözleri ile noktaladı:

Çocuklar donmamış beton gibidir. Üzerine ne düşerse iz bırakır. Ana rahmine düştüğümüz andan itibaren her şey hücre hafızamıza kaydoluyor. İşte bu yüzden davranışlarımız, söylediklerimiz ve düşündüklerimizle çocukların yaşam senaryolarını biz yazıyoruz. Senaryonuzun zevkle okunmasını mı, yoksa berbat bir senaryo diye bir köşeye fırlatılıp atılmasını mı istersiniz? Eğer zevkle okunmasını istiyorsanız, basit ama etkili sözcükler kullanmanız gerekiyor: Sana inanıyorum. Sana güveniyorum. Seni seviyorum. Sen değerlisin.

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ