Kanguru Haber

Anketler Doğru Mu?

Kanguru Haber

Kanguru Haber

İlaç sektöründe çalışan Tıbbi Mümessiller işlerinin yoğunluğunda bir de 23 soruluk anket doldurmakla uğraşıyorlar.

Tıbbi Mümessiller Derneği tarafından gerçekleştirilen bu anketler gerçeği yansıtıyor mu? Sonuçlar ne kadar gerçek ?

Bir anketin doğru olabilmesi için bağımsız kuruluşlar tarafından yapılması gereklidir. Ayrıca dernek sitesindeki anket herkese açık bir anket sistemine sahip.  Bu sebeble sektör harici ailemiz, bakkalımız, kasabımız, köşedeki çerezci, eczane çalışanları ve karşı komşumuz rahatlıkla katılabilir.

Bu anket sistemini aklıselim biri anketi gördüğünde ne kadar yanlış olduğunu görecektir. Sonuçların inandırıcı olabilmesi için öncelikle bağımsız bir anket firması ile yola devam edilmelidir.

İlaç sektöründe söz sahibi olan AİFD ve İEİS yetkililerine, firma yetkililerine sevimli görünebilmek için anket yapılmamalıdır.

Anketlerden çıkacak bir gerçek varsa o da ilaç sektöründe çalışan Tıbbi Mümessil maaşlarının düşük olmasıdır. Bir Tıbbi Mümessil geçmiş yıllarda Pratisyen hekim maaşına yakın maaş alıyordu.. Şimdi ise tecrübeli eczane teknisyeninden bile daha az almaktadır.

Asgari ücretin 2016 yılı itibariyle 1.300 TL olmasıyla, başlangıç maaşları 1.300 TL olmuştur. Prim sistemleri iyileştirilmeli ve Tıbbi Mümessil maaş açıkları kapatılmalıdır.

İlaç sektöründe mesleğini layıkıyla yapan tüm Tıbbi Mümessil arkadaşlarımın 14 Nisan Tıbbi Mümessil Günü‘lerini kutluyorum.

Saygılarımla

Bülent Vural
Kanguru Haber Editörü

Yazımızı beğendiyseniz paylaşım butonlarını kullanarak sosyal medyada paylaşıp daha fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz. Bizi Twitter üzerinden @kanguruhaber hesabından, Instagram üzerinden @kanguruhaber hesabından da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak, eklemek ya da düzeltmek için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ